תוצאת האיחוד עם בנט ושקד: מפלה לימינה ביישוב של הרב רפי
בעקבות האיחוד עם בנט ושקד, מפלגת ימינה רשמה מפלה בחלק מיישובי יו"ש - כשרבים ממצביעי איחוד מפלגות הימין באפריל עברו ליהדות התורה. בין השאר ביישובו של הרב רפי פרץ נרשמו 46 אחוז ל'ג' לעומת 36 בלבד ל'טב'

בעקבות האיחוד עם נפתלי בנט ואיילת שקד, מפלגת ימינה רשמה מפלה משמעותית גם באזורים שנחשבו כיישובי הבית של המפלגה – כך עולה היום (רביעי) מספירת הקלפיות ופרסום תוצאות האמת. על פי הנתונים, תושבים רבים ביהודה ושומרון שהצביעו לאיחוד מפלגות הימין באפריל – הצביעו במקום זאת ליהדות התורה אתמול.
בין השאר, ביישוב נווה, שבו מתגורר הרב רפי פרץ, נרשמו 47 אחוזי הצבעה לסיעה של יעקב ליצמן ומשה גפני- עלייה של כמעט פי 8 מהסבב הקודם, לעומת 36.47 אחוז בלבד לימינה ו-13 אחוז לעוצמה יהודית.
לשם השוואה, בבחירות באפריל נתון ההצבעה ליהדות התורה ביישוב היה רק 6.23 אחוז, בעוד שאיחוד מפלגות הימין בראשות הרב רפי זכתה ל-89 אחוז מהקולות. או שמצד שני, הסיפור הוא ה-97 בוחרים מנווה שהצביעו דווקא טב, למרות החיבור עם בנט ושקד.
בתוך כך, יהדות התורה התחזקה גם ביישובים אחרים ביהודה ושמרון. בטלמון נרשם זינוק מ-24 ל-92 קולות, באיתמר עליה מ-7 קולות ל-22, ובאפרת עליה מ-34 ל-63 קולות. כמו כן במעלה הזיתים נרשמו 60 קולות לג'.
כזכור, בשבוע שעבר דווח כי הרב פרץ נפגש עם הרב דוד חי הכהן, מרבני הציונות הדתית וראש הישיבה הגבוהה 'נתיבות ישראל' בבת ים, במטרה לשכנע אותו לסגת מההסכם עם יהדות התורה. המהלך נעשה גם כן במטרה להביא את קולות הציבור החרד"לי לימינה, זאת אחרי שהרב הכהן התנער מהמפלגה בעקבות הצבתה של איילת שקד בראש הרשימה.
כפי שנחשף בסרוגים, הרב כהן הוביל קבוצת רבנים ואישי ציבור מהפלג החרדי לאומי של הציונות הדתית לחתום על הסכם לשיתוף פעולה בבחירות עם המפלגה החרדית 'יהדות תורה' – זאת במטרה למשוך קולות של הציבור החרד"לי מנעם ועוצמה יהודית.
על פי ההסכם, ב'יהדות התורה' חתמו לבכיר הרבנים הדתיים על סיוע בלימוד התורה גם במוסדות הציונות הדתית וכן, נכתב בהסכם כי "יהדות התורה אינה תומכת ואינה מעוניינת חס ושלום בנסיגות מארץ ישראל ועל פי החלטת מועצת גדולי התורה תמשיך במדיניות זו", וכן על סעיף בו נקבע כי, "הנוכחות המוגברת של יהודים בעיר העתיקה בירושלים, ובחלקים נוספים בתוך יהודה ושומרון מכלילה אותנו בין אלה המחויבים לדאוג לשמירה על שלומם האישי, וגם להשגת האמצעים השונים לקבע בהם, חיי קהילה, חינוך ודת".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו