הרב אלי סדן, ראש מוסדות בני דוד בעלי, הודיע במכתב ארוך שהוציא לתלמידים על תמיכה ב'ימינה', זאת לאחר "שתיקה רועמת", כפי שהגדיר זאת בעקבות האיחוד של הבית היהודי עם הימין החדש.
כדי להזים שמועות שונות ולענות לתלמידים רבים ששואלים אני מרגיש חובה לומר: כל חיי הצבעתי למפלגה דתית לאומית, זוהי עמדתי האידאולוגית וזה הבית הפוליטי שלי,בעבר וגם כיום.
מעולם לא חשבתי שהמפד"ל ואח"כ הבית היהודי הם מושלמים, אך ידעתי שעקרונות היסוד שלהם הם הקרובים ביותר לתפיסת עולמי. ועם כל זה ליבי נשבר כשהבית היהודי נטש את אלה שעזרו לו לקום מהמשבר ולעבור את אחוז החסימה, והכתיר בראשו את אלה שנטשוהו וגרמו להפלת ממשלת הימין. זו הסיבה שבחרתי לשתוק – שתיקה רועמת ולא לחתום על כרוזי תמיכה.
כיוון ששוב ושוב אני שומע שזה גורם לספקולציות שונות ביחס לעמדתי האישית אני מרגיש חובה לומר – שהבית היהודי היה והינו גם היום ביתי הפוליטי היחיד, מותר גם להיות קצת "ברוגז" עם בני הבית כי ברור שאנחנו בבית, ולכן אני אשים מחר בקלפי את הפתק טב למרות הכל. ואקווה שנזכה ביחד לתקן את מה שצריך תיקון. ושוב ברצוני להזכיר שזוהי חובה וגם מצווה וזכות גדולה להצביע בבחירות של מדינת ישראל שהיא ראשית צמיחת גאולתנו.
תגובות
יפה הרב אלי סדן חולק על הרב טאו ממש התפוררות האידיליאה ששררה בישיבות הקו מאז ומתמיד . רבנים מתלמידיו של הרב טאו יוצאים בפומבי נגד דבריו
הרב סדן יש לו דיעה עצמית מה רע בכך די חולק מבלק .
תהיו אובייקטבים נהייתם שופר של ימינה... מה עם המכתב של הרב טאו? מה עם כותרת מפוצצת כמו- הרב סדן: בנט ושקד נטשו את הבית היהודי והפילו את ממשלת הימין.
רק עוצמה יהודית הסיכוי לממשלת ימין. הפעם רק כף בקלפי
בנט תומך ברפורמים כל רב או אדם אחר שתומך במפלגת ימינה הכאילו ימנית תומך ברפורמים ויש הוכחות מוצקות לכך.אין היום במדינת ישראל ימין אמיתי כולם ימין מזויף שמשרת את האינטרסים של השמאל.הימין האמיתי היחיד במדינה הם עוצמה יהודית.
ציערת אותי אני באופן אישי דיברתי עם אחד מגדולי התלמידי חכמים של הציונות הדתית שהעיד בפניי שהוא בדק את האשמות על בנט והתברר שהכל הכפשות מרושעות אם אתה מבוסס על מידע ממפלגת נועם אז מומלץ לבדוק לפני שמטילים ספק ברוב הרבנים גם אם יש ראייה מאיזה כותרת בעיתון בהצלחה נשמה
צודק 100% עובדתית. גם כאן בסרוגים זה פורסם, וזו דעתו ועמדתו שלא שונתה גם ברגע זה. יש משותף אחד בין הרב טאו ובין העם הפשוט - אינסטינקטים בריאים ביחס לחילול הקדושה מעם ישראל.
הצבעת לעוצמה - הקול שלך בפח ב2015 עוצמה + הר המור + כיסא רחמים לא עברו את אחוז החסימה. עכשיו עוצמה לבד. איך היא תעבור?? אח יקר, ציער אותי מאוד ההוצאת דם רע שאמרת. מפלגת ימינה היא ה-מפלגה של הדוסים. רוב גדולי הדור של הציונות הדתית אמרו להצביע לה. היא היחידה שתיכנס לממשלה ותמשוך ממשלה שלימה ימינה. דרך אגב, נפתלי בנט באופן כללי לא עוסק פוליטית בנושאי דת ומדינה, יותר חשוב לו ביטחון וכלכלה (ג"כ נושאים חשובים מאוד). מי שייתן את הטון בנושאי דת ומדינה זה סמוטריץ', שהנושא הזה ממש בנפשו. #דוס_מצביע_ימינה #בשביל_היהדות_ובשביל_א"י