יומיים לבחירות

גנץ פונה לריבלין: "תן את המנדט רק למי שיחזיר אותו"

בכנס הפעילים האחרון של כחול לבן, בני גנץ פנה לנשיא המדינה ותקף את ראש הממשלה: "אני קורא לריבלין - תן את המנדט רק למי שיתחייב להחזיר אותו אם לא יצליח להרכיב ממשלה"

גנץ פונה לריבלין: "תן את המנדט רק למי שיחזיר אותו"
צילום: בני גנץ בכנס סרוגים 2019 (יונתן זינדל/פלאש90)

יומיים לפני הבחירות, יו"ר כחול לבן בני גנץ פנה הערב (ראשון) לנשיא המדינה ראובן ריבלין ותקף את ראש הממשלה על סירובו להחזיר את המנדט לנשיא בעקבות כישלון הקמת הקואליציה ופיזור הכנסת ה-21.

"אני קורא מכאן לנשיא ריבלין, שעל מנת שלא נלך לבחירות פעם שלישית – שייתן את המנדט רק למי שיתחייב להחזיר אותו אם לא יצליח להרכיב ממשלה" אמר גנץ בנאומו בכנס פעילי המפלגה. "נתניהו לא בוחל באמצעים. הוא משקר ומוכן לדרוס את הדמוקרטיה עבור החסינות שלו עצמו. אנחנו רואים את נתניהו עוסק בהפצת בפייק ניוז והפחדה כשהוא יושב בלשכתו. ראינו היום איך הוא יוצא נגד המשטרה ונגד ועדת הבחירות – שהוא בעצמו אחראי עליהם".

עוד התייחס לביטול השתתפותו של נתניהו בכנס הליכוד הערב בבת ים, ואמר כי "אני לא מבטל כנסים בשביל ספינים. אני מחוייב לכל אזרחי ישראל, אני זוכר כמה טילים נורו לעבר עוטף עזה בשנה האחרונה. אבל אני אומר באופן חד וחלק – אם אחוזי ההצבעה ישארו כפי שהם, אנחנו עלולים להפסיד את הבחירות, נתניהו מצליח להניע את המצביעים שלו עם השקרים ההפחדות. יש לנו רוב בציבור, וצריך לוודא שיהיה רוב בקלפי".

במקביל, מספר 2 ברשימה, ח"כ יאיר לפיד, אמר כי "בסוף, אחרי כל הלכלוכים וההשמצות, נותרת השאלה מי ינהל את המדינה, ולטובת מי הוא ינהל אותה. מצד אחד ראש ממשלה שנשאר בתפקיד שלוש שנים יותר מדי, שהפך לבן ערובה של סחטנים וקיצוניים בגלל הבעיות המשפטיות שלו. ראש ממשלה שהפקיר את האינטרסים של הציבור בשביל חוקי חסינות ויציאה מהכלא, ומצד שני, ממשלה הגונה, אזרחית, כלכלית שתעבוד עבור הילדים שלנו. ממשלה שמבינה שאין לה תפקיד אחר חוץ מדאגה לילדים שלנו".

הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי הוסיף: "קיבלנו הזדמנות היסטורית לקבוע לאיזה מדינה נתעורר ברביעי בבוקר. אתם רוצים מדינת הלכה? שר חינוך שמשתעשע ברעיונות המרה? אם לא – לכו להצביע. אתם רוצים שהמיעוט יכתיב לרוב את סדר העדיפויות? אתם רוצים לראות בקבינט את סמוטריץ, רגב, אוחנה ובן גביר? אם לא – אתם חייבים לצאת להצביע".

לדבריו, "כחול לבן היא האלטרנטיבה היחידה לשינוי. נחזיר את המדינה לפסים שפויים. הבייס שלנו, השותפים הטבעיים שלנו הם עם ישראל.מדינת ישראל כמו שאנחנו אוהבים ומייחלים תלויה בנו. כולם, קודם כל, הולכים להצביע".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

3
3
מפלגת "צבא העם"
15.09.19

ובכן רבותי נפל הפור,ואלה תוצאת הבחירות ומי יהיה ראש הממשלה ואיזה קואליציה תוקם.ובכן מר פינקלשטיין לא הבין שקשה מאוד לחזות בעקבות דעננין מכסין על עיינין, לכן נלך לפי הכלל מה אומר השקר ואז מה שיהיה הוא ההיפך.ובכן השקר אומר שמר בנימין נתניהו יגיש את השרביט למלך המשיח- לא נכון(הרב כדורי לא אמר את זה).ובכן השקר אמר שיותר לא תקום ממשלה ולאחר מכן יבוא המשיח- לא נכון.תקום ממשלה וביבי יעביר את שרביטו לאיש אחר ולא למשיח.מי יודע מה השקר ומה האמת? החכם בלבד.ובכן המפלגות החרדיות יקבלו הרבה מנדטים.ביבי לא יצליח להרכיב ממשלה,גנץ גם לא יצליח,וירכיבו ממשלת אחדות גנץ-נתניהו וימינה,ללא החרדים וללא הלפיד ,כאשר ביבי יהיה ראש ממשלה ראשון ויעביר את שרביטו לגנץ.החרדים לא יהיו בקואליציה על זה שלגלגו על בנימין גנץ שגמגם.מי ידאג לחרדים? גנץ וימינה ידאגו לחרדים יותר מאשר דואגים להם מפלגותיהם.אנחנו נדווח ונביאי הבעל יפרסמו,ככה הוחלט וככה יהיה,אנחנו נדבר ואתם תבצעו...