חדשות המגזר

10 סיבות להצלחה של עוצמה יהודית בסקרים

איך עוצמה יהודית עוברת ברוב הסקרים? מאיפה הגיעו פתאום כל הקולות? ומה שונות הבחירות הקרובות ממערכות הבחירות הקודמות בהן המפלגה לא עברה את אחוז החסימה? ברוך מרזל עם כל התשובות לכל השאלות

10 סיבות להצלחה של עוצמה יהודית בסקרים
צילום: (צילום: אמיר לוי/ פלאש90|)

1. עובדה אחת ברורה: בכל הסקרים באמת אין ממשלה ימנית בלי 'עוצמה יהודית'. הצלחנו לזהות את הנקודה ולהרכיב סביבה קמפיין מוצלח. כמו כן, הצלחנו להסביר לקהל הרחב שקול בודד לעוצמה יהודית יוכל להכניס 4 מנדטים לכנסת, ולכל מפלגה אחרת ההשפעה שלו לא תהיה מורגשת.

2. בבחירות הקודמות השתתפו 7 מפלגות מימין לליכוד: זהות, הימין חדש, איחוד מפלגות הימין, ישראל ביתנו, כולנו וגם מפלגת גשר שפנתה לציבור הימין. היום יש רק שלוש מפלגות ימין: ליכוד, ימינה ועוצמה יהודית, כאשר חיבור ימינה הביא לכעס גדול בבסיס התמיכה שלהם. כמו כן, נועם הרחיקה את החרד"לים מבנק של כ- 15 מנדטים, ימינה תיקח 7-8, יהדות התורה תקבל מנדט 1 והליכוד חלק נוסף. כך שיש שישה מנדטים שאין להם באמת למי להצביע.

3. כמו בכל בחירות, יש מפלגות שעולות על הגל ונהיות שיחת היום. מי שמסתובב ברחוב מרגיש שהסיפור היום זה 'עוצמה יהודית'. חלק גדול מהמצביעים לא היו מצביעים בכלל במידה ועוצמה לא הייתה רצה.

4. פסילתם של גופשטיין ומרזל ולפני כן של מיכאל בן ארי הרגיזה אנשים רבים ובתור מחאה נגד בג"צ הם החליטו לפעול ולחזק את 'עוצמה יהודית'.

5. בפעם הראשונה 'עוצמה יהודית' הייתה מוכנה ופרוסה ברמה הארצית עוד מהבחירות הקודמות בפעילים ומסורים שבהתנדבות חורשים את הארץ לאורכה ולרוחבה.

6. הציבור רואה את כפיות הטובה של 'איחוד מפלגות הימין' כלפי עוצמה, וכן החזרתם של בנט ושקד הרחיקה מ'ימינה' הרבה תומכים. גם הקמפיין היחידי של ימינה זה "רק לא עוצמה", וזה חוזר אליהם חזרה כבומרנג.

7. 'עוצמה יהודית' בהרכב של היום לוקחת קולות גם ממפלגות אחרות. לוקחת קצת מש"ס ויהדות התורה וגם מהליכוד ומליברמן.

8. אדווה ביטון הוסיפה את הפן החברתי למפלגה שהוסיף כוח ואנשים שמעולם לא תמכו 'בעוצמה יהודית'.

9. עוצמה יהודית היא אחת המפלגות החזקות ברשת ובמשאבים קטנים מגיעה להרבה אנשים.

10. איתמר בן גביר הוא השינוי העיקרי אצלנו. בפעם הראשונה עומד בראש המפלגה קמפיינר אהוד ופופולארי, איש תקשורת פוליטי, שמבין היטב את המפה ויכול לעמוד מול כל ההתקפות וגם להפוך אותן לטובתו.

כל זה מצטרף לעובדה שעוצמה יהודית נמצאת היום אחרי הלגיטימציה שקיבלה בבחירות האחרונות- כולל של רוה"מ נתניהו. זה סיפור אחר שאי אפשר להשוות למה שהיה בבחירות שהיו לפני כן.

=======

ברוך מרזל הוא איש חברון וחבר מפלגת 'עוצמה יהודית'. שובץ במקום השלישי ברשימת המפלגה לכנסת אך נפסל על ידי בג"צ

תגובות

100
72
נתנאל
12.09.19

שיכורים ולא מיין ! לא תעברו ! השמאל מעודד לרו לרוץ ...כדי שלא תפרשו ותתנו את הקולות לביבי! תנהגו בתבונה ובאחריות.. ראה פייגלין !

1
עוצמה
12.09.19

יהודית ביבי חולק עליך אחי.

2
אור
12.09.19

כחול לבן מבקשים בוווצאפים הפמץנימיים שלהם מפעילים להצביע בסקרים לעוצמה, ראיתי במו עיני תכתובת כזו

3
איתן יבנה
12.09.19

ימינה כפוי טובה חייבים לפרוש.מצביע רק עוצמה ימינה כפויי טובה.הם חייבים לפרוש עכשיו.חבל שיזרקו לפח 7 או 8 מנדטים.מפלגת ימינה חייבת לפרוש עכשיו.בוחרים עוצמה יהודית בלי צל של ספק בכלל ובלי היסוס.

71
מיכאל
12.09.19

הסיבות שאני אצביע לעוצמה סעיפים 4-6-8

1
אנטי אהוד ברק
16.09.19

הפתעת כל הבחירות במדינה=עוצמה בכנסת! ברחובות המדינה מדברים כולם על ניצחון 'עוצמה' - בן גביר !

70
יובל
12.09.19

מנסים להכשיל את עוצמה ונותנים להם להאמין שהם עוצמה ! היזהרו! שמאל מאחוריך ! תפרשן !! אין מנוס !

1
איתי וייס
15.09.19

מכבי צהוב טיפיש אני לא רוצה עוצמא חבר טעות בידך רוצה אנשים חזקים רק אם בסכם ביבי אמיתי עוצמא עוזרת רוצה ביבי עם ימין וחרדים רוב מוצק