פעמיים כי טוב: 2 מתכונים ללחמניות ביתיות בקלי קלות

תמיד חלמתם להכין לחמניות טעימות וחמות בעצמכם? עכשיו זו ההזדמנות שלכם לנסות. סידרנו לכם 2 מתכונים פשוטים ללחמניות שתשמחו לאמץ לארוחת 10 של הילדים או אפילו לארוחת שבת הקרובה

1. מתכון ללחמניות בהתפחה מהירה

לחמניות ביתיות ללא לישה, שתופחות מהר ומתחסלות עוד יותר מהר.

הכי מהיר (צילום: thestayathomechef.com)

מצרכים:
3 כוסות קמח, מנופה
1 כף שמרים יבשים מידיים
1 כוס מים חמים
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מרגרינה (מחמאה) ממוסת
1 כפית מלח
1 ביצה גדולה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את השמרים, המים והדבש. מוסיפים את המחמאה המומסת, המלח והביצה וטורפים עד לשילוב מלא.

3. בהדרגה, מוסיפים את הקמח, כוס אחת בכל פעם, עד שמתגבש כדור בצק אחיד שלא נדבק לדפנות.

4. מחלקים את הבצק ל-12 ומגלגלים כל חלק לכדור עגול.

5. מסדרים את כדורי הבצק במחבת ברזל יצוק (שמתאימה גם לאפייה) או תבנית לתנור בקוטר 30 ס"מ, מכסים ומניחים להתפחה של 20 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

6. אופים במשך 25 דקות, ומיד לאחר האפייה מברישים את הלחמניות עם כף נוספת של מחמאה מומסת, אם רוצים.

קרדיט: מקור 


2. מתכון לבייגל אמריקאי

מנות: כ-15 לחמניות בייגל

מצרכים:
1 ק"ג קמח לחם
50 גרם שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
1 כף אבקת אפייה
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
1/3 2 כוסות מים
לבישול הבייגלס:
1/3 כוס סילאן
3 ליטר מים
לציפוי:
1 ביצה
שומשום לבן ושחור

אופן ההכנה:

1.בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמרים, המים והסוכר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, תוך כדי מוסיפים בהדרגה את השמן. הבצק שמתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה, למרות שהוא מעט דביק. (ניתן ללוש גם ביד ללא מיקסר)

2. מכסים את הקערה במגבת או עוטפים בשקית ניילון ומניחים בצד להתפחה במשך 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מרתיחים בסיר 3 ליטר מים יחד עם הסילאן ומנמיכים ללהבה קטנה ככל הניתן.

4. מחממים את התנור לחום של 210 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

5. מחלקים את הבצק לכ15 חלקים שווים ומגלגלים אותם לכדורים. מניחים את הכדורים על משטח מקומח, נותנים להם מעיכה קלה ובעזרת אצבע אחת, יוצרים חור במרכז הכדור ועם מעגלים סיבוביים מרחיבים את החור.

שימו לב: בזמן האפייה הבייגל תופח ומצמצם את קוטר החור, כך שאין מה לחשוש מחור גדול.

6. חוזרים לנוזל הבישול שאחראי למרקם הקרספי של הבייגל: מגביהים ללהבה בינונית, ובעזרת כף רחבה מורידים למים החמים 2-3 בייגלים, ומבשלים עד שהם צפים (בערך חצי דקה). מוציאים בזהירות לתבנית ומצננים לפני הציפוי.

7. טורפים את הביצה ומברישים את הבייגלים. לשם הגיוון, מפזרים שומשום לבן על חצי מהכמות, ועל הנותרת שומשום שחור. ניתן לפזר מעט מלח, אם רוצים אותם יותר מלוחים.

8. מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד שהבייגלים זהובים ופריכים.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו