סורגים שבת: מתכון לקציצות בשר מנצחות

כל אחד יודע שאין כמו רוטב עשיר וטעים לטבול את החלה של שבת. סידרנו לכם מתכון פשוט לקציצות ספרדיות מלאות ברוטב עגבניות שכל אחד צריך לדעת להכין

סורגים שבת: מתכון לקציצות בשר מנצחות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות עשיר

כל אחד יודע שאין כמו רוטב עשיר וטעים לטבול את החלה של שבת. סידרנו לכם מתכון פשוט לקציצות ספרדיות מלאות ברוטב עגבניות שכל אחד צריך לדעת להכין

מנות: 20 קציצות | בשרי

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון
1/3 כוס פירורי לחם לבן טרי
1 ביצה
1 כפית כמון
1/2 כפית כוסברה טחונה
1 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי

לרוטב העגבניות:

2 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול, קצוץ
1-2 שיני שום, כתושות
1 כפית כמון
1 כפית גדושה פפריקה (מומלץ מעושנת)
1/3 כוס יין אדום (לא חובה)
800 גרם עגבניות קצוצות משימורים
2 כפיות סוכר חום/קינמון
3 עלי דפנה
2 גבעולי אורגנו טרי
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה. מגלגלים לכ-20 כדורים בגודל שווה, מסדרים על מגש, ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

2. מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים את כדורי הבשר מכל צד עד להשחמה קלה. מוציאים לצלחת.

3. לאותה מחבת, מוסיפים את הבצל (ועוד קצת שמן, אם צריך), ומאדים עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את השום ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

4. מחזירים את כדורי הבשר למחבת, מוסיפים את היין ומצמצמים אותו בחצי. מדי פעם מגרדים את תחתית המחבת כדי שתכולתה לא תישרף.

5. מוסיפים את העגבניות, הסוכר, עלי הדפנה והאורגנו, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהקציצות מבושלות היטב והרוטב מסמיך.

שבת שלום!

================

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו