יו"ר כחול לבן בני גנץ התייחס להקלטות ראש הממשלה בנימין נתניהו בראיון בYNET ואמר: "זו פרשת 5,000, נתניהו איבד את זה. הוא דואג רק לעצמו".

בתוך כך, מועמדי המחנה הדמוקרטי, יאיר גולן ויאיא פינק, פנו אמש (שני) ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בדרישה לפתוח בחקירה וכתבו כי יש למנוע את המשך התערבותו של ראש הממשלה בשוק התקשורת.

בראיון לתכנית 'העולם הבוקר' אמר קרא כי את המדליף יש לתלות בכיכר העיר. והוסיף מול האשמות שהוא המדליף כי "הנקמנות הזו לא נמצאת באופי שלי ואם הייתי רוצה לנקום הייתי עושה זאת מזמן. יש לי את כל ההערכה והכבוד לנתניהו כראש ממשלה"

איילת שקד הגיבה אמש, "אכן פעלתי יחד עם שר התקשורת להציל את ערוץ 20, למדינת ישראל מגיעה תקשורת מגוונת עם שלל דעות, זה ערוץ חשוב שמשמיע קולות אחרים. כמו שגיוונתי את מערכת המשפט כך חשוב לגוון את התקשורת"

ואילו השר צחי הנגבי אמר בתכנית 'העולם הבוקר' כי"כל המאזינים קיבלו דוגמה למחויבות הגדולה, ללהט של ראש הממשלה ולחתירתו להגן על ערוץ 20 כדי למנוע את סגירתו".

כאמור בהקלטות שפרסם סופי עובדיה אמש (שני) נשמע ראש הממשלה בנימין נתניהו כשהוא פועל להתערב בשוק התקשורת וזועם על מי ששימש באותה עת שר התקשורת, איוב קרא, בדבר הקרדיט שניתן לאיילת שקד על ההתערבות לטובת ערוץ 20 בעיתון דה- מרקר. קרא, מונה לתפקיד שר התקשורת לאחר שנתניהו אולץ בעקבות בג"צ לעזוב את תיק התקשורת בו החזיק, בשל תיקי 2000 ו4000 שם חשוד נתניהו בהתערבות לטובת אלוביץ' בחברת בזק תמורת סיקור אוהד באתר וואלה, ובניהול מו"מ עם מו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס.