שר החינוך הרב רפי פרץ (ימינה) מגיב לאישומים נגד מכינת עצם שפורסמו אמש בכתבתו של עמרי מניב בחדשות 13, לפיהם, במכינת עוצם אותה הקים הרב רפי חינכו נגד חילונים ונגד גיוס לצבא.

"חברים וחברות יקרים בני הציונות הדתית. אנחנו נמצאים תחת מתקפה אכזרית על הערכים שלנו. קמפיין מתוזמן היטב נגד יהדות ומורשת", כותב הרב רפי בפייסבוק.

"אמש בחדשות 13 הצטרפו לקמפיין של להקת הפייק ניוז מהמחנה הדמוקרטי, לקחו בפינצטה קטעי שיעורים ומוציאים מהקשרם ומשתמשים בזה נגדנו", הוא מאשים.

על המכינה שעברה מהיישוב עצמונה בגוש קטיף ליישוב נווה, ובראשה עומד בנו הרב רעי פרץ העיד: "המכינה שלנו מחנכת לאהבת ישראל, את הדרך הזו של המכינה אנחנו נכניס גם לבתי הספר בישראל. אני בז לאנשים שמנסים להכניס מקלות בגלגלים לצרכים ציניים, פוליטיים, לא יצלח להם."

פרץ מוסיף "הרי אין טענה הזויה יותר מכך שהמכינה מעודדת לא ללכת לצה"ל. יש לנו 100% גיוס לצה"ל, 85% ליחידות קרביות מהטובות ביותר. 13 חללים של המכינה שנהרגו בפעילויות מצבעיות ומלחמות, ביניהם גם אוריאל ואלירז פרץ ז״ל, עליהם תגידו שהם חונכו לא ללכת לצבא? אין טענה הזויה ומופרכת מזו. כל מי שמכיר את המכינה ופועלה יודע שאין קשר בין מה שפורסם לבין מה שהיה במכינה".

לדבריו של פרץ, "יש פה קמפיין הסתה של השמאל האנטי-דתי והפוסט ציוני נגד הציונות הדתית ונגד כל מה שקשור ליהדות ומסורת. נגד המכינות, תנועות הנוער, החינוך הדתי. הם מנסים להגדיל את הקרעים ואנחנו מאחים אותם. הם מפיצים שנאה ואנחנו אהבה. אהבה למולדת, לשורשים, לתנ״ך, לאדמה.

אני יכול לומר לכם, אם בן גוריון היה בחיים הוא היה מעדיף אותי בתור שר חינוך ולא את הפייק ניוז משלישית גשר הירקון של המחנה הדמוקרטי. אנחנו נמשיך עם האמת שלנו והם ימשיכו להפיץ שנאה. האהבה והערכים שלנו" ינצחו."

גם שר החינוך לשעבר נפתלי בנט הגיב לדברים ואמר כי הקמפיין האנטי דתי בנוי על שקרים ולכן הוא ייכשל: "נברני הרוע", כינה אותם.