סורגים שבת: דרך מפתיעה וקלה להכין סלמון. צפו

רוצים להפתיע את המשפחה? קבלו את הגרסה המקבילה למאפה וולינגטון. מתכון לסלמון אפוי בבצק עלים שישדרג את ארוחת השבת שלכם ובעיקר יגרום לכולם להגיד 'איך לא חשבנו על זה קודם'- צפו

סורגים שבת: דרך מפתיעה וקלה להכין סלמון. צפו
  (צילום: www.tastemade.com)

מתכון לסלמון וולינגטון

רוצים להפתיע את המשפחה? קבלו את הגרסה המקבילה למאפה וולינגטון. מתכון לסלמון אפוי בבצק עלים שישדרג את ארוחת השבת שלכם ובעיקר יגרום לכולם להגיד 'איך לא חשבנו על זה קודם'- צפו

מצרכים:

30 גרם מרגרינה בטעם חמאה (במקום חמאה)
1 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
צרור עלי תרד טריים
מלח לפי טעם
קמצוץ אגוז מוסקט
1 חבילת בצק עלים, מופשר במקרר
300 גרם פילה סלמון
פלפל לבן לפי טעם
1 חלמון ביצה טרוף להברשה

(צילום סרטון: www.tastemade.com)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 180 מעלות

2.ממיסים את המרגרינה במחבת, ומאדים את הבצל, השום והתרד. מתבלים במלח ואגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מהאש.

3. פורשים את בצק העלים על תבנית אפייה גדולה.

4. מניחים במרכז את הסלמון ומתבלים במלח ופלפל לבן.

5. מניחים את תערובת הבצל והתרד על הסלמון, ועוטפים הכל בבצק העלים.

6. בעזרת סכין, משרטטים חתכי שתי וערב אלכסוניים מעל – כמעט עד הסוף. נזהרים לא לחתוך את הבצק לגמרי. מברישים בחלמון הטרוף.

7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות. ושומרים בתבנית מכוסה עם נייר כסף.

שבת שלום!

=============

מקור 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
האם אפשר דג אחר במקום סלמון?
השואלת | 29-08-2019 7:31
קצת יקר לנו