חוזרים לשגרה: רעיונות לממרחים שישדרגו את הסנדוויץ'

רגע לפני שהילדים חוזרים לשגרה, אספנו עבורכם 6 רעיונות טעימים במיוחד לממרחים שתוכלו להכין כבר מהיום לשדרוג הסנדוויצ'ים לבית הספר והגנים ואפילו למשרד

טעים להכיר: הממרחים שישדרגו לכם את הסנדוויץ'
  (צילום: שטארסטוק)

1. מתכון לחומוס ביתי משודרג

חומוס משודרג (צילום: shutterstock)

מצרכים:
400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים היטב ומסוננים
1 כוס פירה דלעת/ בטטה (כ-1/4 דלעת מבושלת / אפויה, מעוכה לפירה)
2 שיני שום, קלויות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
2 כפות שמן קוקוס / שמן זית (המרקם יהיה פחות סמיך)
1 כף טחינה מוכנה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
במעבד מזון, טוחנים את כל המרכיבים למחית חלקה, עד לקבלת המרקם הרצוי.


2. מתכון לממרח חצילים כפרי

אומנם לא כל ילד אוהב חצילים, אבל בשילוב עם פסטרמה או גבינת מוצרלה הם ישמחו לאמץ

(צילום: shutterstock)

מצרכים:

1 חציל גדול וקל
3 שיני שום
3 כפות עגבניות מיובשות (לא חובה)
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. קולים את החציל בשלמותו בתנור או על אש גלויה/ מנגל במשך 20 דקות.

2. שולפים את בשר החציל, מסירים את הקליפה ומעבירים למעבד מזון.

3. מוסיפים את שמן הזית ושיני השום, העגבניות המיובשות ומתבלים במלח ופלפל. לאחר מכן מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.


3. מתכון לממרח פסטו

ממרח שיכול לשדרג בקלות כל סנדוויץ' או טוסט ושימושי מאוד גם בבישולים. מתאים לפסטות, דגים ועוד והכי חשוב סופר בריא וטעים.

(צילום: shutterstock)

מצרכים: 
צרור בזיליקום טרי
חצי צרור פטרוזיליה / כוסברה
4 שיני שום
100 גרם צנוברים / אגוזי מלך
חצי כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:
1. מפרידים את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה או הכוסברה מהגבעולים, ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הצנוברים והשום וטוחנים למחית כמעט חלקה (אך לא חלקה לגמרי). תוך כדי טחינה, מוסיפים את שמן הזית בזרזיף דק.

2. לקראת סיום, מתבלים את התערובת במלח ופלפל (ניתן להוסיף או להפחית בכמויות הרשומות לפי הטעם).

3. מעבירים לצנצנת ויוצקים מעל הפסטו שכבה דקה של שמן זית, כדי לשמור על הצבע הירוק, ומכניסים למקרר.


4. מתכון לממרח נוטלה ביתי ובריא 

ממרח שהילדים יאהבו ואתם תוכלו להיות רגועים שהוא גם בריא ומתוק לא בזכות כמויות הסוכר שיש בשאר הממרחים בחנויות.

גם בריא גם טעים (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
כוס אגוזי לוז
רבע כוס סילאן
3 כפות אבקת קקאו
קורט מלח
2.5 כפות שמן קוקוס/ שמן חמניות
טיפת תמצית וניל

אופן הכנה:
מערבבים הכל יחדיו. אפשר לשחק מעט עם הטעמים. אם מדובר בילדים קטנים שמורגלים מאוד למתוק אפשר להתחיל עם יותר סילאן ולאט לאט עם ההכנות להתחיל להפחית מעט כל פעם עד שיסתגלו.

למבוגרים אפשר לטחון את האגוזים גס כדי שיהיה ממרח קראנצ'י ומעניין יותר. נזכיר שלילדים מתחת לגיל 5 אין להגיש אגוזים שאינם טחונים עד לרמת האבקה וממרח חלק, אפשר להוסיף לבוגרים מעט מלח גס או צ'ילי לקבלת טעם מעניין יותר.

המתכון באדיבות: אורטל ברובין חן, נטורפתית בכללית רפואה משלימה


5. מתכון לממרח בננות ווניל

 (צילום: שטארסטוק)

מצרכים: 
2 בננות בשלות בגודל בינוני/גדול, מרוסקות (בערך 1/4-1/2 כוס)
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כוס חמאה לא מלוחה/מרגרינה בטעם חמאה
3 כפות מיץ לימון
2 כפיות קינמון, או לפי הטעם
1 כף תמצית וניל, או לפי הטעם
2 כפיות מחית וניל, או לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני לא מכוסה, משלבים את הבננות, הסוכר, החמאה/המרגרינה ומיץ הלימון על אש בינונית-גבוהה ומאפשרים לתערובת להתבשל במשך 15-20 דקות, או עד שהיא מסמיכה ברמה הרצויה, תוך ערבוב לעתים קרובות. הריבה ממשיכה להתעבות כשהיא מתקררת.

2. מנמיכים את החום, מוסיפים את הקינמון והווניל ומערבבים יחד.

3. מעבירים את הריבה לצנצנת זכוכית ומאחסנים בטמפרטורת החדר, עד חמישה ימים.


6. מתכון לממרח קרמל 

מ-2 מרכיבים בלבד (צילום: Tried and Tasty)

מצרכים:
8-10 תמרים בשרניים
1/4 כוס מים
במידה ורוצים מתוק יותר- 1 כפית סוכר חום

אופן הכנת ממרח קרמל:

בבלנדר, על מהירות גבוהה טוחנים יחד את התמרים, הסוכר והמים במשך כ-30 שניות, עד לקבלת מרקם קרמי חלק ואחיד.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
נראה לא אכיל
איה | 30-08-2019 8:58
אין סיכוי שילד יאכל זאת