כבוד למגזר. העו"ד הסרוג חנן פרידמן מונה היום למנכ"ל הבא של בנק לאומי והוא יחליף את רקפת רוסק עמינח, שהודיעה לפני כחודשיים על רצונה לסיים את תפקידה.

עו"ד חנן פרידמן בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן,  כיהן עד כה כראש חטיבת אסטרטגיה, חדשנות וטרנספורמציה בבנק לאומי. לפני כן, שימש כראש חטיבת אסטרטגיה ורגולציה וכראש חטיבת ייעוץ משפטי בלאומי. למעשה הוא אינו מגיע מהתחום הפיננסי אלא מהתחום המשפטי. הוא כיהן כעו"ד במשרד ליפא מאיר ושות' בשנים 1999-2005, ומשנת 2005 שימש כיועץ המשפטי הראשי של הראל השקעות, ביטוח ושירותים פיננסיים בע"מ, והחברות הבנות שלה.

המינוי אינו מפתיע, משום שפרידמן היה נחשב לאיש החזק בלאומי, אחרי רוסנק-עמינח, וסומן כיורשה. הוא הוביל את הליך מכירת לאומי קארד לקרן ההשקעות ורבורג פינקוס.