מבזקים
סרוגים

גנץ על חקירת ההדלפות: "לא יהיו פיצולים בכחול לבן"

לאחר שדווח כי מפלגת כחול לבן שכרה חברת חקירות כדי למצוא את האחראי למכת ההדלפות, היו"ר בני גנץ הבהיר כי "לא היה ולא יהיו פיצולים בתוך כחול לבן בין מרכיביה השונים"

גנץ על חקירת ההדלפות: "לא יהיו פיצולים בכחול לבן"
גנץ על חקירת ההדלפות: "לא יהיו פיצולים בכחול לבן" צילום: (צילום: פלאש 90)

יו"ר כחול לבן בני גנץ התייחס הערב (ראשון) לפרסומים לפיהם כחול לבן שכרה חברת מודיעין כדי לחקור ולאתר מדליפים מקרב שורותיה, זאת לאחר התיעודים וההקלטות שדלפו לתקשורת במהלך מערכות הבחירות. בדבריו הבהיר כי לא יהיו פיצולים בין חברי מפלגתו.

"בימים האחרונים אנחנו רואים עיסוק בתהליכי אבטחת המידע בתוך כחול לבן" אמר גנץ. "בהקשר זה, לא היה ולא יהיו פיצולים בתוך כחול לבן בין מרכיביה השונים שחלקים מכולם יושבים כאן".

עוד ציין כי "אנחנו עושים צעדים מאוד נורמליים, שאין בהם סנסצייה תקשורתית. יש גורמים במערכת הפוליטית שהיו רוצים לשבש את הפעילות שלנו, כי יש לנו מטרה פשוטה: לעשות כל מה שאנחנו יכולים למען מדינת ישראל ואזרחי ישראל".

מכת ההדלפות בכחול לבן. החשד: נגד איש 'יש עתיד'
מכת ההדלפות בכחול לבן. החשד: נגד איש 'יש עתיד'צילום: מכת ההדלפות בכחול לבן. החשד: נגד איש 'יש עתיד'

כזכור, הבוקר דווח כי המפלגה שכרה חברת חקירות שתתחקה אחר מכת ההדלפות מתוך אנשי הרשימה. לפי הפרסום בידיעות אחרונות, איש השב"כ לשעבר יעקב פרי מרכז את החקירה – כשהחשד המרכזי היה נגד איש יש עתיד. במפלגה, השתילו תוכנית עבודה פיקטיבית אצל כמה אנשים החשודים כמדליפים, ולאחר שהמידע פורסם בתקשורת, זיהו במפלגה באיזו גרסה מדובר ועלו מספר שמות הנוגעים בדבר ושנחשדים כ"חפרפרת".

פרי, חבר כנסת לשעבר שפרש מ'יש עתיד' לאחר שהסתבך בשקר בקורות חייו נשכר לרכז את איתור המדליפים באמצעות חברת המודיעין שבבעלותו. בשלב זה אומרים במפלגה כי לא ברור אם ההדלפות זה פעולת נקם או בצע כסף. מפלגת כחול לבן אישרה את הידיעה, ואמרה בתגובה כי "קמפיין הבחירות נעזר מעת לעת בגורמי מקצוע בתחום אבטחת המידע".

בני גנץ הדלפות חוזרים לקלפי חקירות כחול לבן