במפלגות הימין מתכוננים לריצה נפרדת לכנסת.

בשיחות עם גורמים במפלגת 'ארץ ישראל שלנו' הם אומרים כי בשלב הזה, למרות שאין הכרזה רשמית, הם עושים בדיקות וסקרים לגבי ריצה לכנסת במסגרת נפרדת.

צריך להזכיר את יחסי הכוחות במפלגת הימין. סיעת האיחוד הלאומי בכנסת מורכבת מארבעה נציגים ומשלוש מפלגות. יעקב כץ (כצל'ה) ואורי אריאל שייכים למפלגת תקומה, אריה אלדד שייך ל'התקווה' ומיכאל בן ארי ל'ארץ ישראל שלנו'. אורי בנק, נציג 'מולדת' לא נכנס לכנסת.

בכל המגעים על אחדות בקרב מפלגות הציונות הדתית, מדברים על איחוד בין 'הבית היהודי' ו'תקומה', כשכל ההסכמים שנחתמו עד היום, נעשו בין אנשי הבית היהודי – אורי אורבך ונפתלי בנט לבין כצל'ה.

זה לא סוד, שבבית היהודי, לא רוצים לראות את מיכאל בן ארי ברשימה משותפת איתם, ולעומת זאת אנשי תקומה מעוניינים לרוץ הפעם ברשימה מאוחדת יותר ממה שהם רוצים לרוץ עם בן ארי ואלדד.

קהל היעד: השכונות

בשיחות שניהלנו ב'סרוגים' עם גורמים המקורבים למפלגת 'ארץ ישראל שלנו' הם מאשרים כי בימים האחרונים מתנהלים בדיקות ומגעים לגבי ריצה משותפת במסגרת המפלגה המשותפת של הציונות הדתית.

"עד כה לא פנו אלינו, כל הדיבורים נעשו עם אורי אריאל וכצל'ה שאינם מייצגים אותנו", אומרים ב'ארץ ישראל שלנו'. "אנחנו כמובן לא פוסלים אחדות, אך לא תחת שם אלא תחת אידיאולוגיה. כרגע אנחנו לא מתביישים לומר, שאנחנו יכולים גם לרוץ ברשימה עצמאית."

במידה ו'ארץ ישראל שלנו' תרוץ בנפרד, מיכאל בן ארי יוביל את הרשימה, כשאליו יצטרף יו"ר התנועה, ברוך מרזל. אריה אלדד, אם יצטרף יקבל את המקום השני או השלישי, כשאת שאר המקומות מסרבים בתנועה לחשוף.

במערכת הבחירות תתמקד המפלגה במסתננים מאפריקה, בעובדים הזרים ובשכונות המעורבות. ב'ארץ ישראל שלנו' יודעים לספר כי בכינוס האחרון של המפלגה, לפני כשנה, הגיעו כ-500 פעילים כשרק 50 מהם משתייכים לציונות הדתית. רוב הפעילים שהגיעו היו תושבי שכונות דרום תל אביב, אשדוד, ערד ואילת שסובלים קשות מהמסתננים מאפריקה.

"מיכאל בן ארי מאוד אהוד בשכונות, הוא נגיש לצבורים שהציונות הדתית לא מדברת אליהם. תראה אותו פעם בסיור בשכונת נוה שאנן או לוינסקי ותבין עד כמה הוא פופלארי". אומרים הגורמים ב'ארץ ישראל שלנו'.

מתמודדים מתוך הכנסת

יחד עם תושבי השכונות, יכוון הקמפיין גם לחסידי חב"ד, ולמאוכזבי ש"ס, שלא ירצו להבציע לרשימה בה מוצב אריה דרעי.

השאלה הגדולה היא האם תצליח מפלגת ימין כזו לעבור את אחוז החסימה. מאז מפלגת כך, של הרב כהנא, נכשלו כל הניסיונות לרוץ בנפרד במפלגת ימין, כשמרזל מכיר את הכשלון מקרוב.

"הפעם אנחנו רצים מתוך הכנסת, עם ח"כ מכהן, עם תקציבים עם השפעה ועם ציבור שמחפש את המסרים של מדינת ישראל יהודית. אנחנו עוברים את אחוז החסימה בגדול, ואפילו מעבר אליו", הם מבטיחים.