אחרי שבפעם האחרונה ראש הממשלה בנימין נתניהו לא הצליח להקים קןאליציה, נשיא המדינה ראובן ריבלין צפוי לנקוט במדיניות אחרת בכדי למנוע שוב תרחיש של בחירות חוזרות.

על פי הדיווח הבוקר (שישי) בעיתון 'ישראל היום', ריבלין מתכוון לבצע שינויים משמעותיים בהליכי ההתייעצויות לקראת הקמת הממשלה הבאה, לאחר שייוודעו תוצאות הבחירות לכנסת ה- 22.

כך למשל, בניגוד למצב שהיה עד כה, בכוונת הנשיא להודיע לנציגי הסיעות שיגיעו אליו להתייעצויות כדי להודיע מי המועמד שלהם לראשות הממשלה, כי אין בכוונתו לתת ארכה אוטומטית לח"כ שבתום 28 ימים יודיע לו שלא עלה בידיו להרכיב ממשלה. אלא אם כן יהיו נסיבות מיוחדות שיצדיקו זאת – למשל, אם המועמד יודיע שיש לו תמיכה של 59 ח"כים ויש לו מו"מ מתקדם עם ח"כים נוספים בדבר הצטרפותם לקואליציה.

לדברי גורמים במערכת הפוליטית, הנשיא לא יממש את האפשרות הקבועה בחוק למתן ארכה בת 14 ימים. עד  כה נהגו נשיאי המדינה כמעט באורח אוטומטי להעניק 14 ימים נוספים למועמדים שלא הצליחו להשלים את מלאכת ההרכבה ב־28 ימים.

נזכיר כי גם בבחירות האחרונות נענה הנשיא לבקשתו של רה"מ בנימין נתניהו, ונתן לו ארכה של 14 ימים להקמת ממשלה, אולם הוא לא הצליח לעשות זאת גם בפרק זמן זה, ולכן יזם את המהלך של פיזור הכנסת והקדמת הבחירות.