יו"ר 'יש עתיד', יאיר לפיד בתגובה לאסור את כניסתן של חברות הקונגרס, תוקף את החלטת ראש הממשלה נתניהו.

לפיד הודה כי "אמנם מדובר בשתי חברות קונגרס רדיקליות" אך הוסיף נגד ההחלטה לא לאפשר להן כניסה לישראל כי היא "מנוגדת לאינטרס המדיני שלנו. כפי שנתניהו יודע היטב זו טעות קשה שנותנת רוח גבית ל-BDS ופוגעת עוד יותר ביחסינו עם המפלגה הדמוקרטית", דברי לפיד.

עם זאת, הפוליטיקאים מימין נתניהו תמיכה מוחלטת להחלטה הנמרת של שר הפנים דרעי, שזכתה לגיבוי מנתניהו. "למדינת ישראל יש את הזכות המלאה להגן על עצמה", אמר ח"כ ניר ברקת. "מי שקורא להחרמת המדינה שלנו ובא לפגוע בה לא ייכנס אליה. הכי רחוק שתומכות הBDS יגיעו זה עמדת הצ׳ק אין בארה״ב, לישראל אין להן כניסה".

ראש הממשלה בנימין נתניהו, קיבל את עמדת נשיא ארה"ב טראמפ לאסור את כניסתן של שתי חברות הקונגרס האמריקאיות: "כל כוונתן היא לפגוע בישראל ולהגביר את ההתססה נגדה".

עוד טען נגד השתיים כי "הארגון שמממן את הביקור הוא ארגון "מיפתאח", שהוא תומך נלהב ב-BDS ועל אנשיו נמנים כאלה שתמכו בטרור נגד ישראל".

לדבריו, "חברות הקונגרס טלאיב ועומאר הן פעילות מובילות בקידום חקיקת חרמות נגד ישראל בקונגרס האמריקני. רק לפני מספר ימים קיבלנו את תכנית הביקור שלהן, וממנה התברר שהן מתכננות מסע שכל תכליתו הוא חיזוק החרם ושלילת הלגיטימיות של ישראל. כך למשל הן הגדירו את יעד הביקור שלהן כ"פלסטין" ולא כ"ישראל", ובניגוד לכל חברי הקונגרס הדמוקרטים והרפובליקנים עד היום, הן נמנעו מלבקש פגישה כלשהי עם גורם ישראלי רשמי הן בממשלה והן באופוזיציה.