על רקע המתיחות בין ממשלת סין להונג קונג והמחאות בעיר נגד המשטר הקומוניסטי, נשיא ארה"ב הזמין את מקבילו הסיני שי ג'ינפינג לפגישה, זאת במטרה לפתור את המשבר במחוז האוטונומי. בדבריו הבהיר כי המשטר חייב למצוא פתרון לעימותים, וקישר את המחאה לשיחות על הסכם לפתרון מלחמת הסחר בין וושינגטון לבייג'ינג.
"אני מכיר את הנשיא שי טוב מאוד, הוא מנהיג מעולה שזוכה לכבוד מבני עמו. אין לי שום ספק שאם הוא רוצה לפתור במהירות ובהומניטריות את הבעיה בהונג קונג, הוא יכול לעשות את זה" כתב בטוויטר. עוד התנה את המשך הדיונים על הסכם הסחר בהרגעת המחאות: "ברור שסין רוצה להגיע להסכם בהקדם האפשרי, אבל הם צריכים לפתור קודם את הסוגייה בהונג קונג באופן הומניטרי".
I know President Xi of China very well. He is a great leader who very much has the respect of his people. He is also a good man in a “tough business.” I have ZERO doubt that if President Xi wants to quickly and humanely solve the Hong Kong problem, he can do it. Personal meeting?
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 14, 2019
טראמפ גם טען כי סין תתגמל את ארה"ב כתמורה לדחייה שהוכרזה אמש בהעלאת המכסים על סחורות סיניות. "דברים טובים הגיעו מהשיחות הללו, סין תרוויח הרבה מדחיית הפעלת המכסים" אמר. "הדחייה בעצם עוזרת להם יותר מלנו, אבל נקבל תגמול על כך". דבריו מגיעים בניגוד לטענות של בכירים אחרים בבית הלבן, שאמרו כי סין סירבה להתפשר בתמורה לדחיית המכסים מספטמבר לדצמבר.

כזכור, בשבועות האחרונים נרשמו מחאות אלימות רבות בהונג קונג, כשעשרות אלפי מפגינים התעמתו עם כוחות המשטרה הסינית. ההפגנות החלו לאחר שהמנהיגה קארי לאם, הנתפסת בעיני המפגינים כמשתפת פעולה של המשטר הקומוניסטי בבייג'ינג, ביקשה לשנות את חוק ההסגרה במחוז כך שיאפשר להסגיר חשודים לידי המשטר הסיני – דבר שנתפס על ידי המוחים כפגיעה בדמוקרטיה והגדלת ההשפעה של המשטר הסיני בטריטוריה. בתחילת השבוע המפגינים חסמו את נמל התעופה הבינלאומי בעיר, והובילו לביטולם של מאות טיסות לאחר שהשתלטו על הטרמינל הראשי. מעל 600 מפגינים נעצרו על ידי המשטרה עד כה במחאות.
במקביל, אמש פורסם כי כוחות הצבא הסיני התפרשו בעיר שנג'ן הסמוכה להונג קונג – דבר שהעלה חשש להתערבות צבאית של המשטר הסיני כדי לדכא בכח את המחאה. עם זאת, גורמים בארה"ב העריכו כי ההפגנות בהונג קונג לא הגיעו לרמת האיום הנדרשת מבחינת בייג'ינג כדי שזו תחליט להורות על הצעד הקיצוני של פלישה לעיר, שקיבלה אוטונומיה פנימית אחרי שהועברה משלטון בריטי לידי סין ב-1997.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים