מתכון לחצילים ממולאים בבשר

אוהבים חצילים? המתכון הזה הוא בשבילכם! לכבוד שבת המתקרבת, מצאנו עבורכם מתכון טעים במיוחד לחציל ממולא בבשר שתשמחו להוסיף לארוחה.

מצרכים:

2 חצילים
עלי בזיליקום טריים
250 גרם בשר טחון
1/3 כוס פסטו
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל צהוב גדול, קצוץ גס
2 שיני שום, כתושות
800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
1 כף אורגנו
מלח גס

אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור ל-200 מעלות, חותכים את החצילים ל12 פרוסות דקות לאורך. לאחר מכן מסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מלח גס, ואופים במשך 15 דקות לריכוך.

2. במקביל, מכינים את רוטב העגבניות. בסיר גדול, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות. מסירים מהאש, מעבירים לקערה, וטוחנים במוט בלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האורגנו, וטוחנים עוד קצת. מתבלים במלח גס, מערבבים ומניחים בצד.

3. במחבת על אש בינונית מפוררים את הבשר הטחון ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל (אפשר לגרד מעט אגוז מוסקט) מבשלים עד למצב כמעט מוכן

4. לתבנית אפייה חסינת אש בגודל 23X33 ס"מ, יוצקים שכבה נדיבה מרוטב העגבניות, כך שהתחתית תהיה מכוסה כולה.

5. בקצה השמן של פרוסות החצילים, מניחים עלה בזיליקום וכמות נדיבה מהבשר הטחון. בזהירות, מגלגלים את החצילים לרול, ומניחים בתבנית על הרוטב. כשכל הפרוסות מגולגלות בתבנית, יוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות, ומטפטפים מעט פסטו על כל רול.

-ניתן גם לחתוך את החציל לחצי לאורכו ולרוקן את הבשר ולאחר מכן למלא את תערובת הבשר (כמו בתמונה למעלה)

6. אופים את החצילים במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, מטפטפים עוד קצת פסטו ושמן זית על הרולים ומגישים חם.

בתאבון!

=================

מקור