מקרה נוסף של סיקור תקשורתי מוטה נגד ישראל: במהלך סיקורו של סיכול נסיון הפיגוע בגבול רצועת עזה, עיתון ה"אינדיפנדנט" הבריטי כתב בכותרת כי "ישראל חיסלה ארבעה פלסטינים שניסו לחצות את הגבול מעזה" – מבלי לציין כי היה מדובר במחבלים חמושים.
בכתבה עצמה אמנם נכתב כי אלו שחצו את הגבול היו "פעילי מיליציות פלסטיניות"- אך עובדה זו רק הובאה בתוך דברי התגובה של צה"ל לאירועים. העובדה כי המחבלים היו מצויידים ברובים, מטענים ורימונים לא הוזכר בסיקור. במקביל הובא התגובה של ארגון חמאס, שצוטט אומר כי מדובר ב"אירוע עצמאי של נערים זועמים" וטענו כי "הכיבוש אחראי לכעס של עמנו בעקבות המצור המתמשך על רצועת עזה".

כותרת דומה נרשמה גם באתר החדשות "DW News" הבריטי, שאף טען בכותרת המשנה כי "הצבא הישראלי האשים את חמאס כאחראית למתקפה נגד חייליה שבוצעה על ידי "מחבלים" פלסטינים"- כשהעובדה שמדובר במחבלים נמצא במרכאות.
This headline is unacceptable, @dwnews. The subheadline is arguably even worse.
These weren't mere "Palestinians"; they were armed to the teeth. Hamas can "dispute" this as much as they want, but these men were intent on killing Israelis. pic.twitter.com/mZpYEHYxiV
— HonestReporting (@HonestReporting) August 11, 2019
הסיקור הבריטי התקבל בזעם גם בעולם, לאחר שהאתר "Honest Reporting" צייץ על הכותרת המוטה נגד ישראל ואף הציג תיעוד של כלי הנשק שהמחבלים נשאו. "לפי התקשורת הבריטית, צה"ל פשוט הורג פלסטינים חפים מפשע" תקפו. "אין שום אזכור לעובדה שהפלסטינים הללו היו חמושים מכף רגל ועד ראש ברובים, מטענים וסכינים. חמאס יכול להמשיך להכחיש זאת כמה שירצו, אבל המחבלים הללו רצו להרוג ישראלים".
עוד הדגישו כי הכתבות הבריטיות התבססו על דיווח של סוכנות הידיעות AP- שבה כן הודגש כי מדובר במחבלים חמושים. "ראינו בעבר סיקור מזעזע המופנה כלפי ישראל, אך גם אנחנו הופתענו מהמקרה הנוכחי" נאמר. "נראה שמספר כלי תקשורת שינו במכוון את הכותרת כדי להחביא את זהותם של אלו שנהרגו. כותרת כזו פשוט בלתי מתקבלת"
תגובות