פשוט וטעים: מתכון לעוגה הכי נכונה לשבת

אין כמו עוגה קלאסית שמעלה נוסטלגיה איכותית. מתכון פשוט לעוגת תפוזים בחושה שתתאים לשבת ולפתיחת הצום המתקרב. אז תכפילו כמויות ותתכוננו לתענוג אמיתי ופשוט

פשוט וטעים: מתכון לעוגה הכי נכונה לשבת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגה בחושה  

אין כמו עוגה קלאסית שמעלה נוסטלגיה איכותית. מתכון פשוט לעוגת תפוזים בחושה שתתאים לשבת ולפתיחת הצום המתקרב. אז תכפילו כמויות ותתכוננו לתענוג אמיתי ופשוט

מצרכים:
גרידת תפוז מקליפה מ-6 תפוזים בינוניים
1/4 2 כוסות קמח
1 תפוז סחוט
1 כף סודה לשתייה
4 ביצים גדולות
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן זית איכותי
לקישוט:
אבקת סוכר+ מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית עגולה/ קוגלהוף בקוטר 23 ס"מ.

2. סוחטים תפוז לקערה ומנפים את הקמח

3. בקערת ערבוב גדולה, טורפים את הביצים והמלח עם מערבל חשמלי עד לקבלת קצף בהיר, במשך כ-2 דקות. בהדרגה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עוד 2 דקות. מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה בהדרגה לתערובת הביצים, ומערבלים עוד דקה אחת.

4. בקערה אחרת, מערבבים את שמן הזית, גרידת קליפות התפוזים והמיץ מהתפוז. מוסיפים כף אחת מהתערובת בכל פעם לתערובת הביצים, ומערבבים בתנועות קיפול עד לשילוב מלא.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים לטמפרטורת החדר על רשת אפייה.

6. מכינים את הציפוי ומזגגים בזהירות על העוגה

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
7 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
מלח
אסתיכהן | 09-08-2019 9:52
כף מלח?????? לא הגזמתם?????
כתוב חצי כפית
אביה | 09-08-2019 10:19
לקרוא טוב לפני
2
כף סודה לשתיה?
שושי | 09-08-2019 15:12
ניראה לי מוגזם
עוגה בחושה
רינת | 10-08-2019 6:04
כף סודה לשתיה זה בגלל שמשתמשים בקמח רגיל. כף שטוחה). או שתי שקיות אבקת אפיה.
3
מאיפה נביא בקיץ גרידת תפוז ?
חגי | 09-08-2019 16:08
???
גרידת תפוז או לימון. (כנסו)
רינת | 10-08-2019 6:08
בעונת התפוזים אני דואגת לגרר תפוזים לפני השימוש בהם ומאכסהת אותם בתבניות של קרחונים. גם לגבי הלימונים כך יש לי לכל השנה גרדת תפוז ולימון. לגבי מיץ אפשר ךהשתמש במיץ שחוט טרי.
מאיפה ניקח את התפוזים
מלכה | 09-08-2019 16:54
מהסופר