רב"ט נתנאל יהלומי הי"ד מנוף איילון, הוא חייל צה"ל שנהרג בערב שבת בהתקלות עם חוליית מחבלים בגבול ישראל מצרים.
יהלומי הוא בוגר הישיבה התיכונית במצפה יריחו, שירת במסגרת ההסדר בישיבת מעלות, והתגייס בגיוס מרץ האחרון לחיל התותחנים. לאחר מותו הועלה לדרגת רב"ט.
כפי שדיוחנו ב'סרוגים', ביום שישי פתחה חולייה של שלושה מחבלים באש לעבר כוחות צה"ל שעסקו בפעילות בטחון שוטף בגבול ישראל מצרים בגזרת הר חריף. מן הירי נהרג יהלומי ונפצעו עוד שני חיילים, גם הם ממסגרת מסלול ההסדר.
כח צה"ל שהיה בקרבת מקום, הסתער על המחבלים וחיסל את שלושתם. בצה"ל אומרים כי ההתקלות בחוליה מנעה פיגוע כבד, כשהמחבלים היו חמושים בשתי חגורות נפץ, במקלע ובמשגרי RPG.
עם היוודע דבר מותו של נתנאל יהלומי ירד אבל כבד על הישוב נוף איילון. "ידענו שנתנאל נמצא בקו קשה, אבל הוא לא הסכים לספר לנו איפה בדיוק הוא משרת", אמרו במשפחת יהלומי לערוץ 10. "הוא שמר על סודיות, היה חייל למופת. אנחנו עדיין בהלם גדול".
במשפחה הדומעת אמרו עוד כי "כל כך כואב שבורא עולם לקח אותו דווקא בתקופה הזו של החגים".
מצה"ל נמסר כי "לא יסבול כל ניסיון פגיעה באזרחי מדינת ישראל ובכוחות הביטחון ויפעל כנגד כל גורם אשר מפעיל טרור נגד מדינת ישראל".
הלוויתו של רב טוראי נתנאל יהלומי הי"ד התקיימה הלילה בשעה 01:00 לפנות בוקר בבית העלמין הצבאי במודיעין.
יהי זכרו ברוך.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים