פרטים חדשים מעדותו של איש העסקים האמריקני-יהודי שלדון אדלסון בנוגע לתיק 2000 נחשפו הערב (ראשון) בחדשות 13, במסגרתם אדלסון אמר בין השאר כי לעולם לא יפגוש עוד את ראש הממשלה נתניהו וכן טען כי "נתניהו רצה שאשנא את איילת שקד".

במשטרה פעלו לברר האם אדלסון ידע על כוונתו של ראש הממשלה לגרום לו לצמצם את תפוצת "ישראל היום"- דבר שהביא אותו לחקירה כשהוא כועס ופגוע, זאת לאחר שנודע לו על רצון נתניהו לצמצם את תפוצת העיתון שבבעלותו. "איילת שקד, מי שהוא (נתניהו) אמר שאני צריך לשנוא, היא זו שתומכת בהצעה" אמר אדלסון, כשהוא מתכוון לכך ששקד תמכה בחוק ישראל היום.

בהמשך אדלסון סיפר למשטרה על קשריו הקרובים עם שרה נתניהו, והצביע בין היתר על מעורבותם של בני המשפחה בעיתון שלו- זאת למרות ההכחשות מצד ראש הממשלה. "שרה רצתה שמירי (אשתי) תפטר את עמוס (רגב, עורך ישראל היום)" סיפר. "היא זרקה הערות מאוד לא יפות על זה שאולי למירי יש רומן עם עמוס ושהיא לא רוצה לפטר אותו בגלל זה. אני זוכר מאוד במדויק את הערב הזה. התכוונתי לקום וללכת, אבל מירי לא רצתה".

מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה כי "מדובר בעוד הדלפה פלילית, צהובה ורכילותית. נתניהו הוא שהוביל את ההתנגדות לחוק ״ישראל היום״, הצביע נגדו ואף פיזר את הכנסת וסיכן את עתידו הפוליטי כשמנע את העברת החוק".