בנט לוקח צעד אחורה

יוצאים לדרך: הימין המאוחד מקים מטה בחירות

אחרי הגשת הרשימות, והפרידה מעוצמה יהודית, הימין המאוחד פותח סוף סוף את מטה הבחירות, שתנהל איילת שקד עם מנכ"לי המפלגות וראשי המטות של פרץ, סמוטריץ' ובנט שלוקח צעד לאחור

יוצאים לדרך: הימין המאוחד מקים מטה בחירות
צילום: סמוטריץ פרץ שקד (צילום: אבשלום שושני/ פלאש 90)

אחרי הגשת הרשימות, וההכרעה של עוצמה יהודית שהחליטה לרוץ בנפרד, הימין המאוחד פותח סוף סוף את קמפיין הבחירות, וכך זה ייראה.

הקמת מטה הבחירות של הרשימה המשולשת הולכת להיות משימה לא פשוטה: ארבעה ראשי מפלגה עומדים בראש, איילת שקד, בצלאל סמוטריץ', הרב רפי פרץ ונפתלי בנט, לכל אחד ראש מטה. לשתיים מהמפלגות יש גם מנכ"ל, לבית היהודי ניר אורבך ובאיחוד הלאומי יהודה ולד כשלצידו מכהן גם סמנכ"ל, ברק קרוננפלד.

כבר מחר, יום ראשון, יקיימו ראשי הימין המאוחד סדרת פגישות אסטרטגיות וטכניות בכוונה לסגור מנהלי מטה ואסטרטגים לאחר שביום שלישי קיימה שקד סדרת ראיונות עם משרדי פרסום ויח"צ, בעיקר מגזריים במטרה להשיק בעוד 9 ימים כנס בחירות ראשון ישר אחרי ט' באב ולאחריו לצאת בקמפיין אסרטיבי שיפנה לכלל הספקטרום הדתי לאומי.

בנט לוקח צעד לאחור

מטה הבחירות יישב במתחם האייפורט סיטי בקריית שדה התעופה, משם ניהלו במערכת הבחירות האחרונה האיחוד לאומי והבית היהודי את הקמפיין שלהם, בעוד הימין החדש של בנט ושקד ישב בבניין משרדים בגבול רמת גן בני ברק.

מי שאחראים על הצד המשפטי וחלוקת התקציב יהיו יובל צור ראש המטה של פרץ, שריה דמסקי ראש המטה של סמוטריץ' וטל גן צבי ראש המטה של בנט שגם יעמדו בראש כמעין וועדת על. את מטה הבחירות יפעילו איילת שקד וראש המטה שלה יאיר הירש יחד עם ולד ואורבך, בעוד בנט שניהל את המשא ומתן לוקח צעד לאחור.

בפועל, כל מפלגה מינתה נציג שאחראי על השטח, מטעם הבית היהודי- עדי אביני, סגן ראש העיר ויו"ר הבית היהודי, האיחוד הלאומי- הושעיה הררי, חבר מזכירות המפלגה, ומהימין החדש טרם מינו אדם לתפקיד, אך מעוניינים לשלב אישה במארג הגברי.

בעוד האיחוד הלאומי והבית היהודי כבר עברו מערכת בחירות אחת בארצי ועוד אחת משנית במקומי, מול הימין החדש זה עלול להיות משימה לא פשוטה. "יש כאן אירוע מורכב, כולם מבינים שכל וויכוח יכול לדפוק אותנו", מזהיר לסרוגים גורם המעורב בקמפיין, עם זאת הוא אומר כי "אנשים מגיעים בתחושה של אחריות אבל הדינמיקה יכולה להתפתח למקומות לא רצויים שאני מקווה שלא נגיע לשם".

היעד של המפלגה, כמו שאמר ניר אורבך לסרוגים ביום חמישי – הוא דו-ספרתי. 12 המנדטים של 2013 הם חלום אוטופי, 10 יהיה הישג, ו-8 מנדטים, לא יוכרו כהצלחה.

הערב פתח אורבך את מערכת הבחירות, בציוץ בטוויטר כתב: "התאמצנו, הצענו , התאחדנו. כעת רצים ביחד ולא מבזבזים אף קול. לא נותנים קולות למפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה. הימין המאוחד- זו התשובה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

35
24
אבנר רוזן
03.08.19

חה חה כל מצביע ששקד תביא סמוטריץ יבריח ולהיפך פגשתי השבת 2 חברים בירושלים אחד סיפר שבבחירות הקודמות הצביע לימין החדש אבל הפעם בגלל שסמוטריץ ברשימה הוא מתכנן להצביע ליכוד ואחד סיפר שהצביע בבחירות הקודמות לאיחוד מפלגות הימין אבל בגלל שהם התאחדו עם שקד הפעם הוא לא יצביע להם בוודאות חה חה חה

1
ללא חישובי הגוש.
03.08.19

9-7 גבול האי/הצלחה. .

2
בלאגן בגן
04.08.19

זה חולם על דוד המלך וזאת על רחוב דוד המלך... סמורטיץ מדמיין את דוד המלך עם כתר על הראש שופט את הגאים "היוצאים מהכלל", ושקד רואה בדימיונה מצעד של גאים וגאות בלבוש אופנתי ברחוב דוד המלך בת"א שרים בקרחנה

23
ליאור
03.08.19

ליברמן המטרה היא לשכנע בעיקר שליברמן אין שום אידיאולוגיה לא מעניין אותו חילונים לא דתיים לא ארץ ישראל וכו׳ רק מעניין אותו להביא קולות

1
חח
04.08.19

לצערנו כך כל המפלגות כולל הבית היהודי עאלק

22
ירון שאול
03.08.19

חחח עלק ימין חחח כל מפלגות השמאל התחפשו למפלגות ימין מזויף.אין היום במדינת ישראל ימין אמיתי כולם ימין מזויף שמשרת את האינטרסים של השמאל ויש לי עשרות הוכחות מוצקות לכך.הימין האמיתי היחיד במדינה הם עוצמה יהודית ולא יעזור לאף אחד כלום כי זו האמת היחידה.עוד יגיע היום שבו גם השמאלנים הבזויים וגם כל הימין המזויף יצעקו בקול גדול שהרב כהנא צדק אבל אז כבר יהיה מאוחר מידי ולא תהיה לנו מדינה.

1
עוצמה דימיונית
04.08.19

מי שהקים את ההתיישבות האמיתית היה השמאל מי שעבד עם טוריה בשדה בספר היו אנשי תנועות השמאל הציוני הלוחםם שדגלו ב"דונם פה,דונם שם". זה המחנה שעמד בראש ב-48 וב-56 וב-67 ההירואית וגם ב-73 ובמבצע אנטבה.