מזכ"ל הבית היהודי ושושבין ההסכמים של 'הימין המאוחד' ניר אורבך בראיון לסרוגים מיד לאחר הגשת הרשימות.\

בסוף אחרי כל המלחמות, כל הספינים, כל החודש וחצי הזה, עוצמה יהודית נשארו בחוץ ואתם רצים רק 3 מפלגות בימין המאוחד?

קודם כל זה 3 מפלגות משמעותיות. לצערנו עוצמה יהודית בחוץ, נתנו להם הצעות נדיבות, אבל יש משהו בהתנהלות של הדנ"א שלהם, שגורם להם להישאר בחוץ, למעט הפעם האחרונה, פחות מאפשר להם את הנושא של החיבורים.

פנינו לעתיד, צריך לזכור שיש 240,000 קולות של הימין שלא נכנסו לכנסת בפעם האחרונה, וזו המשימה שלנו כרגע, להחזיר את כולם הביתה, ולא לוותר על אף קול.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אורבך עוצמה

בכל זאת, איתמר בן גביר לא הסכים לכל ההצעות שלכם, בסוף הוא יכול לבזבז את הקולות של גוש הימין.

אני מאוד מקווה שאיתמר, שהוא בחור רציני, יגלה אחריות. אני מאוד מקווה שהם יחליטו שלא לרוץ בסופו של דבר והקולות שלהם לא ילכו לאיבוד. אנחנו מתמקדים בעצמנו, עשינו בעיניי עבודה מאוד קשה של החיבור בין כלל המרכיבים האחרים. המטרה שלנו היא קודם כל להחזיר את הקולות שהלכו לנו לאיבוד – בציונות הדתית הקלאסית, בזה סגרנו את כל הפינות, אחרי שנביא את הציבור שלנו, הוא כלפי חוץ להביא סיפור נוסף.

גם בתוך הרשימה שלכם היו ויכוחים על השילוב של עוצמה. איך הציונות הדתית תמצא בית בתוך כל החיבור הזה. 

הציונות הדתית מגוונות ורבת פנים, דווקא בשיח הזה שנוצר בשבועיים האחרונים, הוא מייצג את כלל החלקים של הציונות הדתית, הרשימה מביאה את המגוון הרחב שלנו, ואני מאמין שזה יתן מענה רציני וטוב, ונשפיע גם בכנסת הבאה, וגם בעזרת ה' בממשלה הבאה.

בשורה התחתונה, אתה מרגיש כישלון או הצלחה באיחוד שלא יצא לפועל

אני מזכיר לך מה היה לנו לפני חצי שנה, ובפרספקטיבה של זמן, ואם נותנים קצת מבט על, אפשר לסכם כהצלחה גדולה.

כמה מנדטים בבחירות הבאות?

אני מקווה שיהיה לנו דו ספרתי