קל ומדליק: הלחמניות שיעשו לכם את החופש

החופש כאן וזו הזדמנות מעולה להיכנס למטבח עם הילדים. סידרנו לכם מתכון מדליק ללחמניות קונוס שתשמחו למלא בשלל מילויים טעימים ולקחת לפיקניק או לארוחה משפחתית במזגן • צפו עכשיו במתכון שלב אחרי שלב

קל ומדליק: הלחמניות שיעשו לכם את החופש
   (צילום: Home cooking adventure)

מתכון ללחמניות קונוס

החופש כאן וזו הזדמנות מעולה להיכנס למטבח עם הילדים. סידרנו לכם מתכון מדליק ללחמניות קונוס שתשמחו למלא בשלל מילויים טעימים ולקחת לפיקניק או לארוחה משפחתית במזגן • צפו עכשיו במתכון שלב אחרי שלב

מצרכים:

שימו לב: המתכון המקורי חלבי, אך ניתן להכין אותו גם בגרסה פרווה

4 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 1 כפות סוכר (22 גרם)
1 כף מלח
25 גרם שמרים טריים
1/4 כוס מים חמים
2/3 כוס חלב חם (או מים פושרים)
2 ביצים
60 גרם חמאה (או מחמאה)
1 ביצה טרופה, להברשה
לקישוט: שומשום, זעתר, פרג או כל תוספת אהובה אחרת
ציוד נדרש: 16 דפים בגודל A4, ו-8 ריבועי נייר כסף.

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה,  מוסיפים את הקמח המנופה, הסוכר והמלח ומערבבים. יוצרים גומה, יוצקים לתוכה את המים החמים ואז את השמרים, הביצים, והחלב/מים ומערבבים יחד. מוסיפים את החמאה ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים את הקערה במגבת נקייה, ומניחים להתפחה של שעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. במקביל, מכינים 8 קונוסים: לוקחים 2 דפים, יוצרים קונוס ומגלגלים את הקונוס בריבוע נייר כסף (ראו סרטון). מומלץ לנסות גם ליצור קונוסים קטנים יותר אם תרצו כמות גדולה יותר בתבנית אחת

3. מעבדים את הבצק בעזרת כמה אגרופים כדי להוציא את האוויר הכלוא, ומחלקים ל-8 חתיכות שוות. משהים למנוחה של 5 דקות.

4. מגלגלים כל חתיכת בצק לחבל באורך 80 ס"מ, ומלפפים את "חבלי הבצק" סביב הקונוסים. מסדרים בתבנית מרופד בנייר אפייה, ומשהים למנוחה של 20 דקות.

5. מברישים כל קונוס בביצה טרופה, ומפזרים מעל תוספת אהובה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 16-18 דקות, עד להזהבה-השחמה.

7. מניחים את הקונוסים לצינון מלא על רשת, וממלאים בכל מילוי אהוב- כגון סלטים שונים, ממרחים או כל תוספת אהובה לבחירתכם

בתאבון!

============

מקור 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו