על רקע פגישתם של נפתלי בנט ואיילת שקד בנוגע למודל הריצה של הימין החדש, שר התחבורה ויו"ר האיחוד הלאומי בצלאל סמוטריץ' תקף הערב (שבת) את התנהלותם והזהיר כי ריצה נפרדת תוביל לפגיעה בגוש הימין.

"‏איך שזה נראה, בנט ושקד לא למדו את הלקח. טעינו כנראה בסלחנות שגילינו ליצר ההרפתקנות המסוכן שלהם" אמר. "צריך לומר בצורה ברורה: אם הם יחזרו שוב בחוסר אחריות על הטעות שתפצל את הימין, הם ישאו באחריות לתוצאותיה. הפעם כבר לא יסלחו להם על הפלת ממשלת הימין והקמת ממשלת שמאל בגלל מניעים אישיים".

דבריו של סמוטריץ' מגיעים על רקע רצונו של בנט לרוץ בשתי רשימות נפרדות בימין- האחת דתית-חרד"לית והשנייה ימנית ליברלית. "אני חושב שלא סיפרנו את הסיפור על למה הקמנו את המפלגה הזאת, והלכנו על דברים שוליים ולא נכונים" אמר על הבחירות הקודמות. "היינו צריכים להגיד לציבור למה יש צורך חיוני בימין החדש, בימין ליברלי של זהות יהודית – אבל בלי כפייה".

"אני מאמין חד-משמעית בימין החדש, אבל באותה נשימה אמרתי מההתחלה שלקראת הגשת הרשימות יהיו חיבורים. הימין החדש רץ קדימה עם ובלי איילת שקד. התנועה גדולה מבן אדם" הוסיף וטען. "זה נכון שאני מאוד אשמח שאיילת תצטרף, אבל אני לא מחכה. אמרתי לאיילת שאם היא תחליט להצטרף אני אניח את האגו בצד ונעשה את מה שנכון".

עוד נשאל האם ימליץ על נתניהו להרכיב את הממשלה ושוב סירב להתחייב על כך: "אני אמליץ על מועמד ימני עם הסיכויים הגדולים ביותר להקים ממשלה. אצלי לא יהיו בחירות שלישיות. זה פשוט לא יקרה. אם תעלה הצעה לפיזור הכנסת אני אצביע נגדה, לא מתזזים מדינה פעם שלישית לבחירות. אבל נתניהו בוודאי לא פסול, הוא אחד המועמדים ובוודאי נראה שיש לו סיכויים".

בנט הבהיר כי יש עוד מועמדים ראויים לראשות הממשלה חוץ מנתניהו: "אני לא אתחיל למנות. אבל יש חמישה, שישה, שבעה אנשים בפוליטיקה שבוודאי יכולים לעשות את זה. מדינת ישראל התקיימה לפני נתניהו, תתקיים אחריו, אני חושב שהוא עשה דברים גדולים כראש ממשלה אבל בוודאי לכל בן אדם יש תחליף".