אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

סורגים שבת: זה הסוד לקציצות דגים מנצחות

תכפילו את כמות החלות: מתכון לקציצות דגים ביתיות ברוטב עגבניות עשיר שיעניק לכם עונג שבת אמיתי. מתכון קל ומנצח שתשמחו לאמץ שוב ושוב

סורגים שבת: זה הסוד לקציצות דגים מנצחות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות עשיר 

תכפילו את כמות החלות: מתכון לקציצות דגים ביתיות ברוטב עגבניות עשיר שיעניק לכם עונג שבת אמיתי. מתכון קל ומנצח שתשמחו לאמץ שוב ושוב

מצרכים:

לקציצות:
500 גרם דג בקלה / קרפיון טחון
2 בצלים, מגורדים דק
1 גזר, מגורד
3 ביצים
1 מצה מושרת במים ושבורה לחתיכות קטנות
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור

לרוטב:
2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
2 גמבות, קצוצות דק
10 שיני שום, פרוסות
5 כפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
פלפל שחור בנדיבות ומלח
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים

אופן ההכנה:

הכנת הקציצות:

1. בקערה גדולה, שמים את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת הרוטב:

2. בסיר נמוך ורחב, מחממים את השמן, מטגנים את פרוסות השום במשך 2 דקות בדיוק ומוסיפים את העגבניות והפלפלים. מבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ולבסוף את המים, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.

4. יוצרים כדורי קציצות מהעיסה, ומורידים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35 דקות על אש נמוכה.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו