סורגים שבת: זה הסוד לקציצות דגים מנצחות

תכפילו את כמות החלות: מתכון לקציצות דגים ביתיות ברוטב עגבניות עשיר שיעניק לכם עונג שבת אמיתי. מתכון קל ומנצח שתשמחו לאמץ שוב ושוב

סורגים שבת: זה הסוד לקציצות דגים מנצחות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות עשיר 

תכפילו את כמות החלות: מתכון לקציצות דגים ביתיות ברוטב עגבניות עשיר שיעניק לכם עונג שבת אמיתי. מתכון קל ומנצח שתשמחו לאמץ שוב ושוב

מצרכים:

לקציצות:
500 גרם דג בקלה / קרפיון טחון
2 בצלים, מגורדים דק
1 גזר, מגורד
3 ביצים
1 מצה מושרת במים ושבורה לחתיכות קטנות
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור

לרוטב:
2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
2 גמבות, קצוצות דק
10 שיני שום, פרוסות
5 כפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
פלפל שחור בנדיבות ומלח
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים

אופן ההכנה:

הכנת הקציצות:

1. בקערה גדולה, שמים את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת הרוטב:

2. בסיר נמוך ורחב, מחממים את השמן, מטגנים את פרוסות השום במשך 2 דקות בדיוק ומוסיפים את העגבניות והפלפלים. מבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ולבסוף את המים, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.

4. יוצרים כדורי קציצות מהעיסה, ומורידים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35 דקות על אש נמוכה.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו