לאחר שכלל תושבי היישוב פונו מבתיהם בעקבות האש, לוחמי האש ומתנדבי בטחון של המועצה האזורית שומרון הצליחו להשיג כעת (רביעי) שליטה על האש שפרצה בשבי שומרון. הטיפול הסתיים ללא פגיעות בנפש. התושבים שפונו התבקשו לשלוח את מיקומם ומיקום משפחתם לראשי קבוצת הצח"י שלהם, ויוכלו להתאושש במועדון "עינב".

בעקבות השריפה נערכה הערכת מצב בשבי שומרון בראשות ראש המועצה יוסי דגן – בהשתתפות חברי המועצה וכן כוחות כיבוי האש, חטיבת שומרון, משטרת ישראל, ואיגוד ערים אעכו"ס. בתום הישיבה הוחלט כי התושבים לא יחזרו בינתיים לבתים, ובשעות אלו התושבים עינב מקבלים ארוחה.
ככל הידוע מספר מבנים נשרפו, ביניהם 2 מפעלים ומכולת. עוד דווח כי נגרם נזק למדרשת שומרון. שאר המבנים בבדיקה, ובשלב הזה נעשית בדיקת מסוכנות בישוב.

מהמועצה האזורית נמסר כי "מועדון עינב ערוך לקליטת כל המשפחות. במקום גם צוות צח"י ונציגי המועצה ערוכים לסייע בכל מה שנדרש. כרגע אין כניסה לישוב. יודגש כי בניגוד להודעת השר לבטחון הפנים ארדן – קודם לקרקוע המטוסים, כשאפשר היה למנוע מהאש להתפשט בצורה קשה כל כך ולסכן חיים ועבר הגיעו 2 מטוסי כיבוי, נאמר בפירוש הן לגורמי בטחון והן לראש מוא"ז שומרון עצמו כי לא יגיעו מטוסים נוספים 'עקב סדרי עדיפויות'".
תגובות