השינויים במפלגת העבודה הביאו את חברת הכנסת שלי יחימוביץ' לסיים את שנותיה בכנסת. בהודעה שהוציאה נכתב כי "בכוונתי לקחת פסק זמן מהפוליטיקה, ולא לכהן בכנסת הבאה."

"מדובר בתהליך אישי ממושך ובהחלטה אישית ופרטית", הבהירה וסיפרה כי מי שהכריע את הכף היה "הבן שלי שאמר 'אני מרגיש שמיצית את היכולת שלך לשנות את השיח. אין ספק שאת יכולה עדיין לעשות טוב, אבל זה לא יהיה משנה מערכה כפי שהיה בעבר'", ציטטה.

בשנת 2012 כיהנה כיו"ר מפלגת העבודה במשך שנה אחת בלבד, לאחר מכן הפסידה לבוז'י הרצוג. בעקבות זכייתו של עמיר פרץ לעמוד בראשות המפלגה ולאחר שיאיא פינק מקורבה ערק למפלגתו של אהוד ברק ושלא נבחרה בפריימריז במקום הראשון אלא השלישי – כל האירועים הביאו לעזיבתה.

יחימוביץ היתה עיתונאית בכירה בחדשות ערוץ 2 לפני שנבחרה לכנסת במרץ 2006.עמדה מאחורי 69 חוקים שיזמה, רובם בענייני כלכלה, חברה, שוויון, מנהל תקין וטוהר המידות – שנכנסו לספר החוקים. בשורת תפקידה נמצאים:  יו"ר ועדת האתיקה, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ופעמיים יו"ר האופוזיציה. עיקר עבודתה הפרלמנטרית היה בוועדת הכספים ובוועדת החוץ והבטחון. כמו כן עמדה בראש ועדת המשנה החסויה לענייני חוץ ובטחון של ביקורת המדינה.

לאחרונה סרבה להצעת נתניהו להצטרף לממשלתו ולכהן כשרה במסגרת המגעים להקמת הממשלה בבחירות לכנסת ה- 21.

גאה בהשיגיי, עייפתי מאוד מהחלק הפוליטי

שליאמרה עוד כי היא אסירת תודה על הזכות שנתנה לי לשרת את הציבור ברוח אמונותי. לרגע לא הפסקתי לאהוב את העבודה הפרלמנטרית, ואני גאה בהישגי בה, אך עייפתי מאוד מהחלק הפוליטי. פוליטיקה היא כלי חיוני למימוש השקפת עולם, אך האיזון בינה ובין תכליתה הופר קשות בשנה האחרונה, והדבר יצר אצלי תחושת מועקה. בימים כתיקונם הייתי נלהבת לצלוח את המשבר, אבל לצערי זה לא כך."

יחימוביץ מבקשת להדגיש כי מחוייבותה למפלגת העבודה ולערכיה נשארה כשהיתה, וכי תתמוך בעמיר פרץ ותעשה כל שתוכל להצלחתו ולהצלחת מפלגתה בבחירות.