במזכירות הקיבוץ חפץ חיים, אומרים כי אינם יכולים למנוע את הגעתו של עזרא שיינברג, ראש קהילת אורות האר"י בצפת שהורשע בפגיעה מינית בשמונה נשים בקהילתו, להתארח בקיבוץ כחלק מהחופשות הקבועות אליהן הוא יוצא לאחר שריצה 2/3 מתקופת מאסרו.

הבוקר פרסמנו בסרוגים על הסערה המתחוללת בקיבוץ, ועל השלטים שנתלו בישוב נגד הגעתו של עבריין המין למקום. בהודעה שפרסמה מזכירות הקיבוץ היא מתייחסת להפצת הפשקווילים "שעניינם יציאה לחופשה קצרה של עזרא שיינברג בבית קרובי משפחתו בקיבוץ."

במכתב קובעת המזכירות כי "אינה צד כלל ועיקר. המזכירות לא ידעה על כך, לא נתבקש ממנה דבר ואין להם שום שיח ושיג בנושא."

לאחר שיחה לליבון הנושא עם הרב רוזנפלד, רב המקום, איתן מימוני היועץ המשפטי של הקיבוץ והרב דוד הורוביץ הם מאשרים כי לא ניתן למנוע את ביקורו של שיינברג במקום.

"אין שום דרך או מניעה הלכתית או חוקית למנוע מאדם פרטי לארח בביתו הפרטי, כל עוד לא נגרם נזק לציבור. הנדון מרצה את עונשו עפ"י קביעת בית המשפט ואף מסגרת היציאה לחופשה הינה במסגרת החוק. הנדון מחויב להיות במעצר בית וללא שום קשר עם העולם החיצון."

לגבי הצבת השלטים "המזכירות מתנגדת לכל הצבת שלט או פשקוויל מכל סוג שהוא ברחבי הקיבוץ. ושולחת גם חיבוק למשפחת הורוביץ כחברים בקהילת חפץ חיים."

מכתב מזכירות קיבוץ חפץ חיים

שומר נפשו ירחק

(צילום: ללא קרדיט)

בעקבות החשש לשחרורו המוקדם, הנשים בהן פגע שיינברג מנהלות בימים אלה מסע גיוס כספים בכדי לנהל נגדו הליך משפטי שימנע את שחרורו המוקדם. בנוסף הן מתכוונות להגיש נגדו תביעה אזרחית.

כזכור, בעבר, כשנה לאחר תחילת ריצוי מאסרו, נבחנה האפשרות כי עונש המאסר של שיינברג יומר למעצר בית והוא ישהה בקיבוץ חפץ חיים אצל גיסו הרב דוד הורוביץ, צי שעמד בראש האולפנא בקיבוץ. לאחר לחץ שהופעל עליו הודיע הרב הורוביץ כי לא יסכים לשמש חלופת מעצר לגיסו, עזרא שיינברג.

(צילום: ללא קרדיט)

מי שעוד פעל בכדי למנוע את יציאתו של שיינברג למעצר בית אצל גיסו, הוא אלי איסקוזידו, ראש המועצה האזורית נחל שורק, שהבין את המחאה נגד אירוח שיינברג בחפץ חיים, וסייע בהשגת ההבנות.

מהמועצה האזורית נחל שורק נמסר:"למועצה אין קשר לאירוח עזרא שיינברג בחפץ חיים, מדובר ברצון פרטי של משפחה שיש לה קשר לעזרא לארח אותו מבלי להתייעץ עם גורם במועצה או בקיבוץ חפץ חיים"

לפני כשנה וחצי ושנתיים וחצי לאחר שהתפוצצה פרשת 'הרב מהצפון'- בית המשפט המחוזי בנצרת גזר על עזרא שיינברג 7.5 שנות מאסר.

(צילום: ללא קרדיט)

שיינברג הורשע על פי הודאתו בביצוע עבירות מין ב-8 נשים, תוך שרימה אותן כאילו מדובר בחלק מתיקון שערך להן. במסגרת הסדר הטיעון דרשה התביעה כ-9 שנות מאסר ובית המשפט החליט על 7.5 שנים.

הפרשה נחשפה לפני כארבע שנים כשהרב שמואל אליהו הרחיק את שיינברג שהיה ראש ישיבת אורות האר"י בצפת מכל פעילות, וזאת לאחר תלונות של נשים בקהילה, שטענו כי שיינברג שידל אותן ליחסים איתו כחלק מהליך התייעצותי. לאחר מספר ימים נעצר שיינברג ומעצרו הוארך עד לתום ההליכים.

(צילום: ללא קרדיט)
(צילום: ללא קרדיט)