הרשימה הערבית המשותפת בדרך לפיצול: לאחר ניסיונות פיוס בין 4 המפלגות הערביות וכינוס מסיבת עיתונאים, הודיעו המפלגות הערביות היום (שני) כי אינן מצטרפות להסכמות להחייאת הרשימה המשותפת לקראת הבחירות.

בבל"ד- בראשות מטאנס שחאדה, נשמעים קולות לעזיבת המפלגה את כנסת ישראל והפיכתה לתנועה שתפעל בשטחים הערביים. המשמעות: מחיקת המפלגה.

כזכור, מפלגות חד"ש – בראשות איימן עודה שכיהן בעבר כראש הרשימה המשותפת, ורע"ם- בראשות מנסור עבאס,  הודיעו על מסיבת עיתונאים כדי להפעיל לחץ על בל"ד ותע"ל – בראשות אחמד טיבי,  להגיע להסכמות על הרכב הרשימה המשותפת וליזום את "ועדת הפיוס" בין כלל המפלגות הערביות.

אולם, לאחר שבל"ד ותע"ל הודיעו כי לא ישתתפו במסיבת העיתונאים – היא נדחתה ליום חמישי כדי להביא למפלגות לחדש את המשא ומתן ביניהן. רקע המחלוקת נעוץ בהרכב הרשימה.

על פי הנוסחה שגובשה בתחילה לאחר פיזור הכנסת, בל"ד, תע"ל ורע"ם יקבלו 2 מקומות ברשימה בעוד מפלגת חד"ש תקבל 4 מקומות בעשירייה הראשונה.

בל"ד ותע"ל דחו את הצעת ועדת הפיוס, וכאמור ביטלו את השתתפותם במסיבת העיתונאים של רע"ם ותע"ל.