יום מתוק: 5 מתכונים לחגיגות יום השוקולד

לכבוד יום השוקולד הבינלאומי שחל היום, אספנו לכם חמישה מתכונים מתוקים ומרעננים במיוחד שיכולים לספק גם אחלה תעסוקה עם הילדים בחופש- תיהנו!

1. סופלה שוקולד

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

3 ביצים
1/2 כוס סוכר
250 גרם שוקולד מריר
1/2כוס שמן
3 כפות קמח

אופן ההכנה:

1. בסיר ממסים את השוקולד המריר עם השמן

2. מקציפים את הביצים עם הסוכר ומוספים את השוקולד המומס עם קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

3. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות קטנות ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל- 9 דקות בדיוק. עד שהסופלה נראה מוכן מבחוץ ונוזלי מבפנים.


2. בראוניז שוקולד על מקל

אין כמו להכין פינוק מתוק ועל הדרך גם להעסיק את הילדים. מתכון לעוגת בראוניז על מקל שתרצו לנסות עם עוד שלל עוגות

למתכון המלא לחצו כאן


3. פנקייק שוקולד

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1 כוס קמח
1/4 כוס קמח חיטה מלאה
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/3 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
3 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1/4 1 כוסות חלב
2 כפות חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.

2. בקערה קטנה, מערבבים יחד את כל החומרים הרטובים.

3. מערבבים את שתי הקערות לבלילה אחידה אחת, ללא גושים. ומניחים בצד למשך 10 דקות.

4. מחממים היטב מחבת טפלון, יוצקים מהבלילה 3-4 כפות לכל פנקייק, עד להשחמה ומגישים חם.


4. מוס שוקולד בשלושה צבעים

(צילום: שטארסטוק)

(מאת: אופירה רבני)

מצרכים:
2 שמנת מתוקה
5 כפות פודינג וניל
3 כפות קפה נמס
2 כפות קקאו
200 גרם שוקולד חלב/מריר
10 כוסות קינוח
שקית זילוף /כפית

אופן ההכנה:
1. מקציפים 1 וחצי מכלי שמנת עם 5 כפות פודינג, את השמנת שנותרה במיכל שופכים לסיר קטן יחד עם 200 גרם שוקולד ומערבבים על אש בינונית עד לקבלת מרקם אחיד

2. מחלקים את הקצפת ל3 קערות, בקערה אחת משאירים את הקצפת לבנה, בקערה השנייה מוסיפים לקצפת 3 כפות נס קפה ובקערה השלישית מוסיפים את הקקאו. לאחר מכן מערבבים כל אחת בנפרד עד לקבלת מרקם אחיד

3. לאחר קירור מוסיפים חצי מכמות השמנת והשוקולד בסיר לקערה השנייה עם הקצפת והנס ואת החצי הנותר מוסיפים לקערה השלישית עם הקקאו

4. רגע האיחוד: בכל כוס מסדרים את שכבות המוס בעזרת כפית או שקית זילוף. שכבה ראשונה- יוצקים את הקצפת עם הקקאו ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות. שכבה שנייה- יוצקים מעל את הקצפת הלבנה ושוב מכנסים למקפיא למשך 10 דקות ואז מעצבים את השכבה העליונה- הקצפת עם הנס קפה ושוב מכניסים למקפיא להתייצבות. ניתן לקשט בפירות יער


5. עוגת שוקולד מ-2 מרכיבים

מצרכים: 
4 ביצים
טבלת שוקולד שבורה לקוביות/ 9 גרם שוקולד צ'יפס
לקישוט: אבקת סוכר/ שקדים קצוצים/ שוקולד

אופן ההכנה: 
1. מחממים את התנור על 170 מעלות

2. בקערה שעמידה בחום, ממסים את השוקולד לחלוטין במיקרוגל במשך כדקה

3. מפרידים את החלמונים והחלבונים בארבעת הביצים. לאחר מכן באמצעות מערבל יד מקציפים את החלבונים הלבנים עד לקבלת קצף אחיד

4. מוסיפים את החלמונים, בהדרגה אל תוך השוקולד המומס

5. רגע האיחוד: בעזרת מרית מקפלים בעדינות את חלבוני הביצה יחד עם תערובת השוקולד

6. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית בגודל 6 אינץ' ואופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות. לאחר בדיקה עם קיסם (במידה והוא יוצא נקי מהעוגה- היא מוכנה) מוצאים מהתנור ומניחים לצינון

הצעת הגשה: מומלץ להמיס שוקולד נוסף לזילוף על העוגה ולקשט במעט שקדים קצוצים/ שבבי שוקולד (שוקולד מגורד)

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו