מדיטה: מטבח תיכון חדש | ביקורת מסעדות

אומרים לכם שהאוכל הכשר לא מספיק מעניין? שלחנו את אסף ומיכל מבקרי האוכל שלנו למסע בין טעמים במסעדת "מדיטה" הירושלמית, כדי למצוא את המנות הכי מעניינות- מכנאפה דניס ועד אסאדו בברביקיו תפוזים וג'ינג'ר | ביקורת מסעדות: מדיטה

מטבח תיכון חדש | ביקורת מסעדות
    צילום: אסף פריי/סרוגים

ביקורת מסעדות: מדיטה

תכירו אותנו, אנחנו זוג שאוהב אוכל, אוהב לבשל ולנסות תמיד מתכונים וטעמים חדשים. כל פעם שהחברים מסביב שלא שומרים כשרות מדברים על מסעדות אתה מרגיש קצת 'אאוטסיידר' ואז ישר אומרים לך, אה ירושלמים ודתיים…אממ תלכו לשלום פלאפל. ומצד שני, בכל תוכנית אוכל כבר נכנס הבישול הכשר, מסעדות שף נהפכות לכשרות וכך מצאנו את 'מדיטה'.

"מטבח תיכון חדש" זאת ההגדרה הטובה ביותר לתאר את מדיטה שנמצאת ברחוב דרך חברון בירושלים. מוטי אוחנה השף והבעלים (הירושלמים זוכרים אותו בתור הבעלים של החצר) מכניס אלמנטים צרפתיים וים תיכוניים לתפריט.

מטבח עם אלמנטים צרפתיים וים תיכוניים  (צילום: מתוך פייסבוק מסעדת מדיטה)

האמת לא שמענו על המסעדה הזאת, אך איך שהתיישבנו שם כבר התאהבנו. עוד לא הספקנו לשבת, וכבר מלצרים זריזים שמו לנו את פלטת המזאטים לצד פוקצות.

המזאט הגדול מכולם, היה כמובן קרם חצילים בשילוב סילאן. כמה פשוט ככה טעים!. הסתכלנו על התפריט והחלטנו ללכת עד הסוף להזמין כמה שיותר דברים, יאללה כמה פעמים יוצא ללכת למסעדה טובה ולמסעדה טובה אין ספק שצריך להשקיע.

  צילום: אסף פריי/סרוגים

לקחנו מנות פתיחה, בייבי זוקיני שנעשה בטאבון (32 ש"ח), כרובית מטוגנת עם טחינה, סלסת עגבניות וסומק. הפתעת המנות היה הקולורבי, ירק די אדיש ובמנה הזאת קיבל את המלוכה- הונח כמו מלך על טחינה ירוקה וזעתר (32 ש"ח), תודו מי מכם הזמין אי פעם במסעדה קולורבי.

החוויה האמיתית היה לראות ולבחון את בן זוגי שפחות חזק במטבח מנסה לזהות את הטעמים והירקות שהיו במנות שם.

מסע בין טעמים 

ואז הגיעו הדגים, תחילה כדורי 'פאני פורי' כדור קריספי ממולא בטונה אדומה עם וינגרט ווסאבי.(68 ש"ח) מנה קראנצית ורעננה מעולה לחלוקה בין חברים או בני זוג.

כמו צרפתים טובים, אי אפשר לעבור ממנה למנה ללא כוס יין, וכך עשינו כמנהג המקום יין לבן לדגים, וכמובן יין אדום יבש לבשר ממיטב הבצירים והיינות.

בחזרה לדגים קריספי לברק מפורק ומטוגן בסלסלת עגבניות(120 ש"ח). הדג השני היה מנת "כנאפה דניס" – בעיטור שערות קדאיף על קרם כרובית וטבולה שקדים, מנת הדניס הייתה מעולה מלאה בטעמים , עם חשש שמר בחור יצפה שאשתו היקרה תכין לו כזה לארוחת ערב בבית. (והוא עדיין מצפה לזה…זה היה כל כך טעים)

וככה כבר התגלגלנו לבשר, אסאדו עגל בברביקיו תפוזים וג'ינג'ר (110 ש"ח), אנטריקוט וסינטה שהוגשו במידת עשייה טובה ועסיסית ולצידם קונפי שום וצמצורי.

כזוג חובב אוכל למדנו כי יש מסעדות שחייבים פשוט להזמין, פחות להסתכל על המחיר או על הכמויות, יש מסעדות שפשוט צריך לבוא וליהנות, זאת החוויה האמיתית כמו שהיה לנו במדיטה.

אחרי כל הטוב הזה, צריך עוד משהו לקיבת "המתוקים" – במדיטה לא חוששים מקינוחי פרווה ומצאו פתרונות יצירתיים לכמה קינוחים מרהיבים וטעימים.

הראשון, עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד, מרנג שוקולד ועל הכל קרם שוקולד. השני הוא כיפת מרנג עם מילוי פסיפולרה חמצמץ- שהיה מדהים ומומלץ, סליחה חובה.

כן, ישנו טוב מאד אחרי הארוחה הזאת…

מילה שלנו: אם אתם מחפשים ארוחה טובה עם אוכל טרי ואיכותי, ארוחה לחזור ולספר עליה לאחרים אז זה המקום בשבילכם. מסעדה כשרה וייחודית שמשלבת בין כל סוגי הטעמים. אין בת זוג שלא תרגיש שהשקיעו בה אחרי הארוחה.

דברים ששווה לדעת: המנות שאכלנו הם חלק מחידוש התפריט במסעדה- מסעדת ביסטרו בשרים, נתחי בשר מובחרים שמתיישנים במקום, מנות ירקות ודגים טריות וקינוחים מדהימים. ימי חמישי מצטרף גם דיג'יי לחגיגה ובשעות הערב יש תפריט נפרד ומיוחד של אלכוהול והכי חשוב יש חניה בשפע באזור.

להערות והמלצות על מסעדות: assafmichalfood@gmail.com

=============================================================

'מדיטה' | בית הנציב, דרך חברון א101 ירושלים

מתאים ל: #דייט #משפחה  #אירועים מיוחדים

הניקוד שלנו:

מחיר:✰ ★★ ★ ★
אוכל:★★ ★ ★ ★
שירות: ★★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ★ ★ ★ ★

כשר בהשגחת הרבנות ירושלים

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
מריח פרסום עצמי
אור | 12-07-2019 6:23
לאורך הביקורת לכאורה חשתי שזה כתוב על ידי גורם אוהד, נאמר בעדינות, בכיסוי של זוג לכאורה.