הדובדבן של השבת: מתכון לקוקילידה מפנקת

מי יכול לחשוב על עוגה בחום הזה? השבת הזו אתם הולכים להפתיע את האורחים עם הפתעה מתוקה ומרעננת, שתהיה הדובדבן של הקיץ הזה- כך תכינו בעצמכם קוקילידת דובדבנים מפנקת שלב אחרי שלב

הדובדבן של השבת: מתכון לקוקילידה מפנקת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לקוקילידת דובדבנים

מי יכול לחשוב על עוגה בחום הזה? השבת הזו אתם הולכים להפתיע את האורחים עם הפתעה מתוקה ומרעננת שתהיה הדובדבן של הקיץ הזה. כך תכינו בעצמכם קוקילידת דובדבנים מפנקת:

מצרכים:
לעוגיות:
170 גרם חמאה ללא מלח
2/3 כוס סוכר לבן
2/3 כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים
1/2 1 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח, מנופה
1 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
1/2 2 כוסות שוקולד צ'יפס
למלית:
400 מל שמנת מתוקה להקצפה (ניתן להחליף בגלידת וניל קנויה)
1/2כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חצאי דובדבנים
2 כפות רוטב דובדבנים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1.הכנת הגלידה: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, הסוכר, רוטב הדובדבנים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה לאחר מכן מוסיפים את הדובדבנים הקצוצים פנימה ומערבבים. מאחסנים בקופסה גדולה ומכניסים למקפיא ללילה שלם (ניתן להחליף את השמנת, הווניל והסוכר בגלידת וניל קנויה ולהוסיף אליה את הדובדבנים)

2.מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

3. במיקסר חשמלי מצויד בוו לישה, מקציפים את החמאה עם הסוכר הלבן והחום עד לקבלת קצפת בהירה ואוורירית, במשך 4-5 דקות. לאחר מכן מוסיפים 2 ביצים בהדרגה, מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים עד לשילוב מלא.

4. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומעבדים לבצק במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות. מוסיפים לקערה את השוקולד-צ'יפס ומערבבים לשילוב מלא.

5. מסדרים בתבניות גבעות מהתערובת, כל עוגיה מ-3 כפות, ומשאירים כ-5 ס"מ בין כל עוגייה. לאחר מכן מכניסים לאפייה במשך 6-8 דקות. מסובבים את התבניות ואופים עוד 6-8 דקות. לאחר מכן מוצאים ומשאירים על רשת את העוגיות עד לצינון מלא

6. רגע האיחוד: יוצקים על עוגיה כדור גלידה ומכסים בעוגיה נוספת ומגישים!

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו