קל ומרענן: מתכון לעוגת אבטיח שתשמחו לאמץ

בלי תנור ובלי קמח, מצאנו את הקינוח הכי מהיר ומרענן לקיץ הזה. מתכון לעוגה על בסיס אבטיח, שתוכלו לשלב עם כל הפירות האהובים עליכם ולהפתיע עם אחלה קינוח לשבת- צפו במתכון

טעים וקל: כך תכינו עוגה לשבת ב-5 דקות. צפו
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת אבטיח 

בלי תנור ובלי קמח, מצאנו את הקינוח הכי מהיר ומרענן לקיץ הזה. מתכון לעוגה על בסיס אבטיח, שתוכלו לשלב עם כל הפירות האהובים עליכם ולהפתיע עם אחלה קינוח לשבת- צפו במתכון

מצרכים:

1 אבטיח
1 ו1/2 כוסות יוגורט יווני/ שמנת צמחית להקצפה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות דבש
1 כף גרידת תפוז
2 כפות מיץ תפוזים (סחוט טרי)
פירות חתוכים לפרוסות – בננות, קיווי, אוכמניות, אפרסקים וכל פרי קיץ אהוב אחר

לקישוט: ניתן להוסיף שבבי שוקולד/ קוקוס מגורד ועוד.

אופן ההכנה:

1. חותכים בזהירות את האבטיח לכמה עיגולים בעובי 2.5- 3.5 ס"מ (ראו בסרטון למעלה)

2. בקערה בינונית, מערבבים את היוגורט היווני/השמנת, הווניל, הדבש והתפוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

3. יוצקים שכבה נדיבה של יוגורט על פני בסיס האבטיח שחתכתם, ובעזרת מרית מורחים באופן אחיד ושווה

4. מסדרים את הפירות שחתכתם על בסיס האבטיח, בסדר הרצוי

5. רעיון לשדרוג: ניתן ליצור מעיין עוגת שכבות- מסדרים מעל בסיס האבטיח המסודר עם הפירות, בסיס אבטיח נוסף עליו תסדרו שכבת יוגורט נוספת ופירות

6. חותכים את עוגת האבטיח לפרוסות ומגישים. מומלץ לשמור בקירור עד יומיים

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו