עדי רן: רק בגלל היצר המיני חוזרים בשאלה
באווירת הסערה שיצרה הודעתו של יובל דיין, הזמר והיוצר עדי רן שחזר בתשובה החליט להסביר מהי הסיבה האמיתית והיחידה לדעתו שבגללה חוזרים בשאלה

הודעתו הדרמטית של יובל דיין , כי החליט לחזור בשאלה ולהוריד מעצמו כל סממן חיצוני דתי- גררה תגובות רבות ברשת. כעת גם זמר הרוק עדי רן שחזר בתשובה החליט להגיב לעניין ולהסביר למה לדעתו מתרחקים מהדת וחוזרים בשאלה.
זמר הרוק היהודי, הסביר בפוסט נוקב כי הסיבה היחידה לדעתו שעומדת מאחורי התרחקות מהדת הוא הרצון להתיר לעצמם לספק את היצר המיני שלהם בלי ייסורי מצפון: "אמר רב יהודה אמר רב יודעין היו ישראל בעבודת כוכבים שאין בה ממש ולא עבדו עבודת כוכבים אלא להתיר להם עריות בפרהסיא" במילים אחרות נאמר זאת כך. כל ההתרחקויות מהקדושה, חזרה בשאלה מה שקוראים תנועות כמו "ההשכלה" של חלק מהעם לאורך כל ההסטוריה וכו' בפרטי ובכללי סיבתם האמיתית רק אחת היא…לגאול את השמוק מיסורי המצפון הרובצים עליו.
בשביל זה מורידים את הבגדים המשונים גוזזים תפאות ותזקן (זאת גם הסיבה שמגדלים ולובשים את זה מהצד השני) לפעמים מפסיקים לשמור שבת כשמתקשים לשאת את הדיסונאנס. בקיצור אל תכתבו לי פה כל מיני שטויות. זאת המציאות. עכשיו מה עושים עם זה?"
עדי רן ממשיך בפוסט ומציג מה האפשרויות שיש כדי לטפל בעניין: "לשנות את התורה אי אפשר. וגם מאד לא רצוי. להתמסר לייצר זה מהלך קשה ואתה יודע שזה שקר ושבתכל'ס אם לא היו יהודים בעולם שומרי תורה ומצוות חרדים מאד בני אדם היו כבר מזמן שועטים לגורלם של בני המבול כי מחריבים כמותם את כל הסכרים ומבטלים את כל ההבדלות.
בני האדם היו משתחררים לגמרי מכל חוק אלוקי ונוהגים רק ברמה מסוימת של ציות על פי החוק המדיני. אותו חוק שמחוקק על ידי בני האדם לפי פחות או יותר אחיזתם בתאוות שלהם. או של מיעוט שלט בהם. כמו הפרלמנט של סדום ובתי הדין שלהם. בקיצור מה עושים? בלי מוטיבציה להיות קדוש זה לא יילך.
צריך מוטיבציה להיות קדוש. צריך לאהוב את האמת יותר מהכל. להכיר ולייקר אותה גם שאתה בעצמך רגל פה רגל שם. בכל יום אתה בסכנה להיסחף אל מי העונג האובדניים. מה יעשה אדם כשרב החברה שסביבו וגם חוקי המדינה והמדיה והתקשורת במהותן משווקים לאדם את השקר ומזינים את הייצר .
גם מה שנראה מוסרי משם זה אך ורק כסות דקה או ניסיון להסדיר איך שהוא התנהלות סבירה במעורת רשעים. כמו לשכב עם הבת שלך זה אסור אבל עם אשת איש או בן מנך זה מותר וכו' וכו'.ומה שהיה מקודם אסור יכול להשתנות ברגע שיש קמפיין טוב ומתוקצב הייטב של בעלי עניין."
"היהדות זה הסטארטאפ המוצלח ביותר שהיה מעולם"
עדי רן המשיך וסיפר כי לו באופן אישי ברור שהוא לא הולך לחזור בשאלה בשום מצב "תכף תגידו לי שרק רבינו ספריו ודעתו יכולים להוציא אותך מהמטריקס הזה. אתם צודקים, אבל גם את זה קשה לקיים וללמוד וכו' וכו'. אני רק משתף אתכם במחשבות שלי. לא רוצה להיות מטיף. אבל אני רוצה לשתף אתכם גם בהחלטות שלי.
וההחלטה שלי היא להתחזק באמונה ולחתור להעפיל אל ההר. אני מאמין בתורה ובמצוות ובצדיקים. אני מאמין ברבינו נחמן ובנ נח.ואני חושב שהיהדות זה הסטארטאפ המוצלח ביותר שהיה מעולם. אני מאמין בהשם יתברך שאף על פי שהוא אוהב את כולם יש לו מתנות גנוזות למבקשים אותו .השבת המצוות ומדרגות התודעה האין סופיות שמוצפנות בהן.
אני ב"ה אלך בדרך גם אם אוותר יחידי בעולם. יכולים להפיל אותי במעשים אבל לא בתודעה ובהבנת האמת הבהירה והזכה. התובנה השכלית שלי כה איתנה שאפילו אני לא יכול לקלקל אותה לעצמי. ויש מכם שיבינו למה אני מפרסם דווקא עתה את הדיבורים האלה אבל גם בלי זה הם נצרכים ממילא."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו