הפתעות לשבת: מתכון ללחמניות במילוי בשר 

לקראת שבת המתקרבת, סידרנו לכם מתכון מיוחד ללחמניות ממולאות בבשר שתשמחו להכין שוב ושוב- הבונוס הם גם קלות להכנה. כך תכינו אותם שלב אחרי שלב

הפתעות לשבת: מתכון ללחמניות במילוי בשר 
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון ללחמניות במילוי בשר 

מנות: כ15 לחמניות | בשרי

מצרכים:

ללחמניות:
1/2 3 כוסות קמח לבן
25 גרם שמרים טריים
3 כפות שמן
1 כף מלח
1 כף סוכר
1/2 1 כוסות מים
לקישוט: שמשום וקצח

למלית הבשר:
300 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים
4 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1.הכנת הלחמניות: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2.מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.

3.מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו

4.מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגדול שווה, ומתפיחים ל-30 דקות נוספות

5. בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי

למלית הבשר: מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הבשר למחבת ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים והרסק ומערבבים את המלית יחד במשך 2 דקות ומסירים מהאש לצינון

6. רגע האיחוד: יוצרים גומה במרכז כל כדור בצק, וממלאים במלית, מגלגלים את הכדור, עד לכיסוי מלא.

7. מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מצפים כל כדור בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום/קצח

8.אופים במשך 20-25 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה ומוציאים

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו