פירוק איחוד מפלגות הימין.

יצחק וסרלאוף, חבר במפלגת עוצמה יהודית ומי שהיה אמור להחליף את יו"ר המפלגה מיכאל בן ארי אחרי פסילת ההתמודדות שלו על ידי בג"צ, ולהשתבץ במקום השמיני באיחוד מפלגות הימין, תוקף את מפלגת הבית היהודי ומספר על התנהלות המפלגה מאחורי הקלעים.

בפוסט שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו, התייחס וסרלאוף להחלטת המפלגה לפרוש מאיחוד מפלגות הימין וכתב: "ידידינו מהבית היהודי זכו במושב האחרון בארבעה חברי כנסת כאשר אחד מהם על גבי המקום של עוצמה יהודית. נכון שזה לא אשמתם ואין לתלות בהם את פסיקות בג"ץ. אך תישאלנה השאלה: למי שייכים כספי מימון המפלגות של המנדט החמישי? אנחנו שפכנו בקמפיין האחרון יותר ממליון וחצי ש"ח עבור מקום ספק ריאלי. הצדק, ההיגיון והמוסר אומרים שפשוט שלפחות את הכסף שמגיע לנו נקבל. זה כבר לא קשור לבג"ץ. אך כנראה שעם האוכל מגיע התיאבון. והוא הגיע במלוא חוצפתו ותוקפו".

וסרלאוף המשיך וכתב כי "התיאבון הנוסף הגיע אחרי הבחירות כשהתחילו לדבר על החוק הנורווגי, הם הרימו טלפון ואמרו, בלי להתבלבל, שיהיה לנו ברור שאת הכסף המגיע כל חודש לח"כ לצורך החזקת מפלגה ועובדים הם לא מתכוונים לתת לנו. פשוט כך. אנחנו מתוך אחריות החלטנו לפעול בדרכים דיפלומטיות ולא רצינו לפוצץ את העניין".

וסרלאוף המשיך לתאר את שהתרחש מאחורי הקלעים וכתב: "אחרי שהם קיבלו 4 נציגים ואחרי שהם אמרו במפורש שזה רק בזכותנו,חזרנו לבחירות הלא צפויות. יום אחרי ההצבעה על פיזור הכנסת יוצאת הודעה מטעם "הגורמים" שעוצמה יהודית הביאה 15 אלף קולות ולא סיפקו את הסחורה. אני חייב להגיד שהבית היהודי- חוץ מזה שהם האחרונים שיכולים לדבר בעניין הבאת סחורה- פשוט הגחיכו את עצמם בעיני הציבור ופגעו ברמת אמינותם. וחשוב מזה, בערכים ובתדמית של הציונות הדתית".

וסרלאוף ציטט מספר כותרות מהשבועות האחרונים הנוגעות ליחס הבית היהודי לעוצמה יהודית וכתב: "הגורמים": "אנחנו סיימנו עם עוצמה יהודית"."הגורמים" : "עוצמה יהודית תקבל מקום 8 באיחוד כולל"."הגורמים" : "הסיבה שהרב רפי פרץ לא מתפטר ומאפשר לבן גביר להיכנס, כדי לא לבזבז כספי ציבור".כל כך מתנשא, כל כך חתרני, כל כך בוגדני. עצוב מאוד".

בסוף דבריו כתב וסרלאוף: "אולי הגורמים האלה, הם הגורמים שמנהלים היום את הבית היהודי? לא יודע. פשוט עד לרגע זה הבית היהודי לא הכחיש שום דבר ממה שיצא בשם הגורמים. הם אותם גורמים שפירקו את איחוד מפלגות הימין. הם הגורמים שחושבים שגניבת דעת, כפיות טובה וסכסכנות היא המתכון הנכון להצלחה ולצבירת נקודות וקולות".

עוד הוא הוסיף כי "עוצמה יהודית היא מפלגה אידיאולוגית. אנחנו לא מרמים אף אחד, תבדקו זאת בבקשה. ויש לנו הכרת הטוב. מפלגות אחרות שתוקעות סכין בגב לשותפים שהצילו אותם מטביעה ודאית, אינן בעלות זכות קיום. ומניסיון, אני בטוח שמי ומי שפועלים כך לא מן הנמנע שיעשו כך גם אחד כלפי השני בתוך עצמם בהמשך. זו לא דרכנו. אנחנו ממשיכים עם האמת שלנו ומשאירים את המלחמות והמאבקים לאנשים שמומחים בכך, שיעשו זאת עם עצמם. אנחנו מאסנו. הציבור מאס. ונביא בשורה של אחדות בע"ה בלי עסקנות פלגנית, חמדנית ומתנשאת".

בתגובה לטענות של וסרלאוף, מהבית היהודי נמסר בתגובה לסרוגים: "יש הסכם ורק ההסכם מחייב, כל ניסיון להשיג רווח, פוליטי או כלכלי, במו"מ בין המפלגות על ידי ספינים ותידרוכים לא יקדם אותנו לסגירת הסכם חדש".