גאוני: כך תהפכו חביתה פשוטה לארוחה מושקעת

מחפשים רעיון לארוחה טעימה וקלה להכנה? בואו לגלות איך בעזרת מצרכים פשוטים שקיימים בכל בית, תוכלו להפוך את החביתה שלכם לארוחה מושקעת ומשביעה 

גאוני: כך תהפכו חביתה פשוטה לארוחה מושקעת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לחביתה ספרדית

מחפשים רעיון לארוחה טעימה וקלה להכנה? בואו לגלות איך בעזרת מצרכים פשוטים שקיימים בכל בית, תוכלו להפוך את החביתה שלכם לארוחה מושקעת ומשביעה

מנות: 4 | פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים
5-3 ביצים (תלוי בגודל)
1 בצל קטן
1/3 כוס שמן זית
1-2 עגבניות בשלות
מלח ופלפל שחור
3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מומלץ להוסיף גם: גמבות וזיתים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 260 מעלות. /אפשרי לבחור גם להכין את החביתה ללא אפייה

2. קוצצים את הבצל, מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם ואת העגבניות לעיגולים דקים.

3. במחבת ברזל יצוק (שמתאימה גם לתנור), מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מסדרים במעגלים את פרוסות תפוחי האדמה, ומפזרים ביניהם את הבצל, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

4. בקערת ערבוב, טורפים את הביצים, ומתבלים במלח ופלפל.

5. מוציאים את עיגולי תפוחי האדמה מהמחבת, מכניסים לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות. מחזירים את תפוחי האדמה למחבת ויוצקים מעל את כל נוזל הביצים.

6. מסדרים את פרוסות העגבניות מעל תפוחי האדמה, ומכניסים לתנור שחומם מראש. ממקמים את המחבת במרחק של 20 מהחלק העליון של התנור, ואופים במשך 3 דקות.

7. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות, וממשיכים לאפות עד שהביצים מתייצבות לחביתה. מוציאים, ממתינים 5 דקות, חותכים למשולשים ומגישים מיד

בתאבון!

======================

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו