נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכחיש היום (ראשון) את הדיווחים שנשמעו בתקשורת האמריקנית בעקבות הפלת המל"ט האמריקני, לפיהם הציב אולטימטום בפני איראן ודרש ממנה לפתוח במו"מ מיידי כדי להימנע מתקיפה צבאית.
"לא העברתי שום מסר לטהרן, ולא איימתי לתקוף את איראן" אמר בראיון לרשת NBC. "אני לא מחפש מלחמה". עוד אמר כי הוא לא מאמין שאיראן מנסה להתגרות בו על ידי הפלת המל"ט, כשלטענתו "אני חושב שהרפובליקה האסלאמית רוצתה להגיע למשא ומתן בסופו של דבר".
כזכור, בשבוע שעבר איראן הפילה מל"ט אמריקאי, אשר שלטענתה היה בשטח האווירי של המדינה- זאת בניגוד לעמדת ווושינגטון, שטענה כי הוא היה בשטח בינלאומי. במשמרות המהפכה טענו כי המל"ט כיבה את משדר הזיהוי שלו, המאפשר לעקוב אחריו, כאשר נכנס למרחב האווירי האיראני- וכתוצאה הופל על ידי הכוחות. "זו הפרה של כללי המרחב האווירי" טענו.
בתגובה טראמפ הורה לצבא האמריקני לצאת לתקיפה נגד מטרות איראניות- אך ברגע האחרון החליט לעצור את התקיפה, שלדבריו לא הייתה מידתית. "לא ביטלתי את התקיפה נגד איראן, כפי שמדווחים בצורה שגויה, רק מנעתי ממנה מלהתבצע בשלב זה" טען בטוויטר. "היינו מוכנים לתקוף שלוש מטרות, אך כששאלתי כמה אנשים ייהרגו אמרו לי שהמתקפה תהרוג 150 איש. זה לא מידתי מול הפלת מטוס לא מאוייש, ואני לא ממהר לתקוף".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים