בתום משאל טלפוני בקרב שרי הממשלה, אושר מינויים של בצלאל סמוטריץ' והרב רפי פרץ לשרים החדשים. טקס החלפת שרים יתקיים היום (ראשון) במשרד התחבורה וברביעי במשרד החינוך.
פרץ יקבל את השרביט מנפתלי בנט, ולשניים זו תהיה הפגישה בפעם השנייה , לאחר שנועדו לפני מספר שבועות לבחינת החיבור בין המפלגות, מהלך שנתקל בקשיים למרות הציפיות הציבוריות לאיחוד.

בהודעה שנשלחה על ידי מזכיר הממשלה, צחי ברוורמן לחברי הממשלה תחת הכותרת "מינוי שרים – משאל טלפוני" נכתב כי "מצורפת הצעה בנושא שבנדון אשר ראש הממשלה מבקש להביאה להחלטת הממשלה".
ברוורמן ציין את לוח הזמנים הצפוף וביקש מהשרים: "אודה לכם אם תאשרו את ההצעה בהקדם האפשרי".
בתוך כך, טקס קבלת פנים לשר המשפטים הנכנס, ח"כ אמיר אוחנה, ייערך אחר הצהריים במשרד המשפטים בירושלים. לצד השר הטרי, ישאו דברים גם היועץ המשפטי לממשלה, המנהלת הכללית, ופרקליט המדינה.

ביום רביעי נחשף כי עוד בטרם מונו לתפקידיהם החדשים, חתמו השניים על הסכם שבו התחייבו שלא לשנות את הסטטוס קוו במשרדיהם ללא תיאום ואישור של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
השרים אמרו לראש הממשלה כי "במסגרת תפקידנו כשר החינוך וכשר התחבורה, נפעל להבטיח את שמירת הסטטוס קוו בנושאי דת ומדינה כפי שהיה מקובל זה עשרות שנים בישראל, ככל שהדברים נוגעים לנושאים שבתחום סמכותינו״.
עוד ציינו כי "ברור לנו שבתקופה זו שלפני הבחירות לכנסת, גורמים שונים עלולים לנסות ולייצר מחלוקת ולאתגר אותנו בכל הנוגע לסטטוס קוו הקיים. על כן אנו מסכימים שכל פעולה בנושא הסטטוס קוו, יעשו על דעתך ובתיאום מלא של כל אחד מאיתנו איתך מראש״.
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
1 דיונים
במה חטאנו ?
עת צרה היא ליעקב.
15:24 23.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פרץ כהניסטים ומשיחיי
הלימודים ביום הראשון של שנה''ל הבאה
12:41 23.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידו
ברכות לרב פרץ על המינוי - הוא יהיה שר חינוך מעולה. אולם, הסכמים חייבים לכבד ולכן הוא וסמוטריץ' חייבים להתפטר עוד היום בכדי להכניס את סטרוק ובן-גביר. אם פרץ לא...
ברכות לרב פרץ על המינוי - הוא יהיה שר חינוך מעולה. אולם, הסכמים חייבים לכבד ולכן הוא וסמוטריץ' חייבים להתפטר עוד היום בכדי להכניס את סטרוק ובן-גביר. אם פרץ לא עומד במילה שלו..אז איך הוא מצפה שעוצמה תרוץ איתו בבחירות הקרובות? אם הבית היהודי-איחוד לאומי ירוצו ללא עוצמה יהודית הוא לא יהיה לא שר ולא ח"כ כי הם לא יעברו את אחוז החסימה. אז, שכבוד הרב יכבד הסכמים ויעמוד במילה שלו ומוטב שזה יקרה כבר היום..כל עיכוב רק מעצבן את כולם.
המשך 12:30 23.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מושבניק
אולי זו ממשלת הליכוד אבל בפירוש לא הממשלה שלי.
12:14 23.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליאת פרידמן
הבית היהודי טוענים ששר בממשלת מעבר, אינו יכול להתפטר מהכנסת (בממשלת מעבר). זה נכון?
12:02 23.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתבייש
זו שפלות.
12:49 23.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר