מבזקים
סרוגים

ערב מרגש בישיבת שעלבים: "לכו בדרכו של זכריה"

בישיבה התיכונית שעלבים, נערך ערב מרגש כשמעל למאה בחורים סיימו מסכת לעילוי נשמת זכריה באומל הי"ד. חלק גדול מהערב עסק במצוות הציצית, שכן על גופתו של באומל נמצאה גם הציצית אותה לבד

י"ח סיון התשע"ט
ערב מרגש בישיבת שעלבים: "לכו בדרכו של זכריה"

בישיבה התיכונית שעלבים, נערך אמש (חמישי) ערב מרגש כשמעל למאה בחורים סיימו מסכת לעילוי נשמת זכריה באומל הי"ד.

סיפורו של באומל, הכולל את הבאתו לקבורה בארץ ישראל, נלמד בכיתות והעובדה כי גופתו נמצאה עם הציצית שלו העניקה לתלמידים את הרצון להתחזק במצווה זו.

(צילום: תמר לביא)

בישיבה לקחו את הרצון של התלמידים צעד אחד קדימה, וחילקו לתלמידים חולצות ציצית עם תמונתו של באומל לצד הכיתוב: "נלך בדרכך אח קדוש- ציצית תמיד נקפיד ללבוש".

גורמים בישיבה מספרים כי היוזמה ריגשה את בני משפחתו של באומל ועל אף שהם לא יכלו להגיע לאירוע, הם דאגו לשלוח את ברכתם בסרטון מרגש.

את הערב ליווה הרב שמואל אליהו, רבה של העיר צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית.

(צילום: תמר לביא)

"יצא שבשבוע של פרשת 'שלח' בה מוזכרת מצוות הציצית, עולה המצווה הזו על נס בעת סיום שנת הלימודים ועם שליחת תלמידנו אל ימי החופש הגדול כשהלב קשור ללימוד התורה ולמצוות הציצית ומשמשים להם כלים לנצל את זמן החופשה באופן מועיל ומשמעותי, סיכם גורם בישיבה.

(צילום: תמר לביא)
הרב שמואל אליהו זכריה באומל ציצית שעלבים