קל וטעים: פאי בראוניז בציפוי הכי מפתיע שהכרנו

מחפשים עוגה קלה ומפתיעה לשבת? קבלו מתכון מדליק לפאי בראוניז עם פירורי פנקו במקום בצק. המתכון גם פרווה, כך שזה יכול להיות גם אחלה קינוח אחרי ארוחת שבת

קל וטעים: פאי בראוניז בציפוי הכי מפתיע שהכרנו
  (צילום: שני הלוי/ מאסטר שף)

מתכון לפאי בראוניז עם פירורי פנקו

מחפשים עוגה קלה ומפתיעה לשבת? קבלו מתכון מדליק לפאי בראוניז עם פירורי פנקו במקום בצק. המתכון גם פרווה, כך שזה יכול להיות גם אחלה קינוח אחרי ארוחת שבת

מצרכים:

(לפאי בקוטר 20 ס"מ)
לבסיס+ פירורים:
3 כוסות פירורי פנקו
70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס מומס / מרגרינה מומסת
למלית הבראוניז:
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס מומס / מרגרינה
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 ביצים
70 גרם (1/2 כוס) קמח
70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
קורט מלח
1 חופן שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
לרוטב השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
60 מ"ל (1/4 כוס) קרם קוקוס

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את שכבת הבסיס והפירורים: שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת לחה ודביקה. מחלקים אותה לשני חלקים: 2/3 ו-1/3.

3. שמים את החלק הגדול יותר של התערובת בתוך התבנית ומייצרים תחתית ודפנות הפאי. מהדקים היטב ומעבירים לקירור. שומרים את היתר בצד.

4. מכינים את מלית הבראוניז: שמים בקערה את שמן הקוקוס, הסוכר והביצים וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.

5. מעבירים את תערובת הבראוניז לתוך הקלתית ומיישרים. מפזרים מעל את ה- 1/3 הנותר של הפירורים ומיישרים.

6. אופים את הפאי 20-25 דקות, או עד שהוא מזהיב. מצננים.

7. מכינים את רוטב השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד וקרם הקוקוס ומערבבים עד שמתקבל גנאש חלק.

8. מזלפים את הגנאש על הטארט ומגישים.

שבת שלום!

================

המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
דוחה ושומני
מניה שוחד | 20-06-2019 12:36
.