ח"כ קרן ברק באולפן סרוגים: "אונס הוא דבר מזעזע, וזה לא משנה הרקע"
יומיים לאחר האונס המזעזע של הילדה בת ה-7, ח"כ קרן ברק קראה לפעול נגד האחראים: "אונס הוא דבר מזעזע, צריך לטפל בשיא החומרה". על שריון איילת שקד בליכוד: "אם רה"מ יחליט שזה נדרש- שיביא את הנתונים ונדון על זה"
לאחר שנבחרה לראשונה לכנסת בבחירות האחרונות, ח"כ קרן ברק התייחסה היום (רביעי) בראיון באולפן סרוגים לעברה כשותפה במשרד קונטקטי ופועלה לייצוג חברות שונות- והבהירה כי סגרה את עסקיה הישנים לפני השבעתה.
"אין שום יכולת לטעון כלפי לניגוד עניינים" הבהירה. "העסק הפסיק לפעול לפני השבעת הכנסת- ולא פעל דקה אחריה. העניין הזה נסגר לחלוטין, וכעת פניי קדימה".
על חוק הלוביסטים טענה כי מדובר ב"חוק מאד ישן. כשהטכנולוגיה מתקדמת עושים יותר התאמות- אך אין ספק שככל שתהיה יותר שקיפות זה יותר טוב לכולם- גם לגופים המיוצגים, גם ללוביסטים וגם לחברי הכנסת".
"לא יכול להיות שאישה לא תורשה לשיר בצבא"
עוד התייחסה לדרישות המפלגות הדתיות על גיוס נשים לצה"ל בהסכמים הקואליציונים והקמת גדודים מעורבים. "אני חושבת שמי שמייצר את הבעיה זה ההנהגה של הציבור הדתי, ולא הציבור הדתי עצמו" אמרה. "אני לא רוצה להכריח נשים דתיות. מי שרוצה להתגייס, אני בעד- ובלבד שהצביון של הצבא ופקודת השירות המשותף לא ייפגעו".
"הצבא זה מיקרוקוסמוס שעליו אני שומרת בחרדת קודש" הוסיפה. "צריך להיות בו שוויון- שגבר לא יתבטל בפני אישה ואישה לא תתבטל בפני גבר. צריך שתהיה שירת נשים בצבא, ולא שבעיה של גבר- לא משנה מה דעותיו- תגרום לנשים להפסיק לשיר. אני רוצה לכבד את הפקודות, שגורסות שנשים תמיד יכולות לשיר. וודאי שאם גברים יגידו לפני כן שזה מפריע להם ומעוניים לא לקחת חלק, זה יכול לקרות- אבל לא יכול לקרות סיטואציה שבה אישה לא תורשה לשיר בצבא".
"אונס הוא דבר מזעזע, ולא משנה הרקע"
על מקרה האונס המזעזע של הילדה בת ה-7 ציינה כי "זה הדבר הכי מזעזע שיכול להיות, צריך לטפל בשיא החומרה והענישה. בתי המשפט צריכים להרים את הכפפה, כי אני חושבת שהזילות בעונשים לא באה מהחוקים שמחוקקים- אלא מזה שמערכת המשפט לא מענישה כמו שצריך את מי שאשם בעבירות מין. צריך אפס סבלנות- בין אם זה בתוך המשפחה, בין עם זה בעבודה, ובין אם זה פשע לאומני. זה לא משנה. אונס הוא אונס הוא אונס".
"כל שריון צריך להיבחן לגופו"
בהמשך התייחסה לבחירות הקרבות ומיקומה האפשרי של איילת שקד בליכוד. "אנחנו מפלגה של פריימריז מפוארים, עם אלפי מתפקדים שאנחנו נמצאים איתם בקשר הדוק. כמפלגה כזו קשה לנו מאד עם שריונים חיצוניים, כי אנחנו נלחמים שנים ארוכות כדי להיות חלק מהנבחרת" טענה. "אנחנו לא כמו סמנכ"לים ומנכ"לים של חברות- אנחנו אשכרה נבחרי ציבור אמיתיים, ויש ציבור שעומד מאחורינו. כל שריון כזה דוחק אחורה את האנשים המצויינים שנבחרו בבחירות דמוקרטיות".
לדבריה, "יש מצבי קיצון שצריך כאלה שריונים- כל מקרה צריך להיבחן לגופו, עלות מול תועלת. במקרה הזה זה עדיין לא הגיע לפתחנו, ולכן אני לא נדרשת לזה. ביום שבו ראש הממשלה יחליט שזה נדרש- שיביא את הנתונים לפנינו ונערוך על זה דיון, האם זה יוסיף או יפחית מהמפלגה".
עוד תקפה את כחול לבן על ההצעה שלהם לממשלת אחדות: "לכל קבוצה יש את הזכות לקבוע מי יעמוד בראשה. שלא יתערבו בשיקולים שלנו. זו החוצפה שלהם- אין להם שום זכות להגיד לנו למעל מיליון איש שהצביעו לליכוד מי יעמוד בראשנו. אתם צריכים לקבל את הכרעת הציבור שבחר בנו". על היריבות עם אביגדור ליברמן אמרה כי "הפעם ברור שהוא לא יבחר בנתניהו להנהיג את המחנה, ולכן אנחנו חייבים לתת את דעתנו גם למגזרים שהוא מייצג אותם ולהוכיח שהליכוד בראשות נתניהו הוא הטוב ביותר להם".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו