שבת מלכותית: מתכון למאפה ביף-וולינגטון

רוצים להתפנק השבת? סידרנו לכם גרסה טעימה ופשוטה למאפה הבשר 'ביף-וולינגטון'. כך תכינו את הלהיט האנגלי האהוב שלב אחרי שלב- צפו

שבת מלכותית: מתכון למאפה ביף-וולינגטון
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למאפה ביף-וולינגטון

רוצים להתפנק השבת? סידרנו לכם גרסה טעימה ופשוטה למאפה הבשר- 'ביף-וולינגטון'. כך תכינו את הלהיט האנגלי האהוב שלב אחרי שלב

מצרכים:

600 גרם נתח פילה בקר אנגוס שלם
200 גרם בצק עלים
4 כפות חרדל
2 בצלים
1 חבילת פטריות שמפיניון
2 חלמונים טרופים
טימין
שמן זית
פלפל שחור ומלח לפי טעם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור מראש על 220 מעלות

2. מורחים את הפילה בשמן זית ובחרדל מכל הכיוונים

3. במחבת חמה עם שמן זית צולים קלות את הפילה(לא יותר מחצי דקה לכל צד). בזמן הצלייה מוסיפים מלח ופלפל מכל הצדדים ולאחר מכן מניחים את הפילה בצד לקירור

4. קוצצים את הפטריות והבצלים ומטגנים במחבת, ניתן לתבל גם במעט מלח ופלפל.

5. על משטח עבודה יבש ומקומח מרדדים את בצק העלים. (חשוב שהבצק יהיה מספיק ארוך ורחב כדי לכסות את הפילה מכל צדדיו) לאחר מכן מפזרים במרכז הבצק את הפטריות והבצל המטוגנים ומעליהם את הפילה.

6. סוגרים היטב עם הבצק את נתח הבשר ומעבירים לתבנית כשתפר הסגירה נמצא בחלק התחתון, לאחר מכן טורפים ביצה ומורחים על הבצק. מכניסים למקרר לכ-20 דקות.

7. לאחר הקירור חורצים חריצים קטנים בעזרת סכין בחלק העליון של המאפה (אפשר למשוח את הבצק שוב בחלמונים לפני האפייה) ומכניסים את המאפה לתנור שחומם מראש במשך 20-30 דקות. לאחר 15 דקות

8. נותנים למאפה לנוח כעשר דקות לפני שפורסים אותו.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו