הצעת חוק של כצל'ה: להקים מאגר שמות של עובדים זרים
יו"ר הוועדה לבחינת בעיית העובדים הזרים ח"כ יעקב כץ כצל'ה (האיחוד הלאומי) יעלה הצעת חוק חדשה בנוגע לסוגיית העובדים הזרים. לפי ההצעה יוקם מאגר שמות לעובדים הזרים, יוגדר תחום עיסוקם, לא ייכנס עובד זר לארץ בלי בדיקה שאין עובד זר אחר ויוגדר חוזה עבודה ותנאי העסקה.

יו"ר האיחוד הלאומי, ח"כ יעקב כץ כצל'ה, יעלה מחר הצעת חוק על שולחנה של וועדת השרים לענייני חקיקה והצעות חוק. כצל'ה, שמכהן כיו"ר הוועדה לטיפול בבעיית העובדים הזרים, סבור כי בהצעת החוק החדשה יינתן מענה טוב יותר לרשויות בהתמודדות עם סוגיית העובדים הזרים.
הצעת החוק של כצל'ה, עליה חתומים עוד שישה חברי כנסת מסיעות שונות, מגדירה בחוק את התחומים הבאים: הגדרת תחום עיסוק ותחום עבודה של כל עובד זר שנכנס לארץ, חיוב הכשרה מתאימה לעובדים, הגדרת חוזה והודעה לעובד, הקמת מאגר של העובדים הזרים הנמצאים ועובדים בארץ וצמצום הבאת העובדים זרים נוספים על ידי בדיקה קפדנית המתנה הבאת עובד זר נוסף בתנאי שאין עובד אחר בארץ.
לטענת יוזמי הצעת החוק המצב כיום הוא שלעובדים הזרים אין הגדרות חוזה עם תנאי העסקה ברורים, מה שגורם לרבים מהם לחפש עבודה קלה יותר, וממילא גורם להבאת עובדים זרים נוספים. "כיום, עובד זר לא תמיד יודע איזו סוג עבודה בדיוק עומדת בפניו ואין לו גם התחייבות לתחום העיסוק כך שלפעמים, לאחר מאמצים רבים מצד המעסיק להביא עובד, בוחר העובד לפנות לתחום עיסוק קל יותר", נכתב בהצעת החוק, "כך קורה גם בתחום גיאוגרפי, מעסיקים רבים בפריפריה ניצבים בפני בעיה של עובדים שמעדיפים לעבוד במרכז הארץ ומפסידים כסף רב בתהליכים של השגת עובדים זרים חדשים."
הצעת החוק תחייב את משרד הפנים להקים מאגר שמות של עובדים זרים. "לא קיים היום מאגר של כלל העובדים הזרים במשרד הפנים. כך יוצא שעובדים זרים רבים נמצאים ללא מעסיק והופכים ללא חוקיים בלי יכולת אכיפה ומאידך, מובאים לארץ עובדים נוספים למרות שכבר יש עובדים זרים ללא מעסיק. בעיה דומה קיימת גם לגבי הבאת עובד זר במקום ישראלי שמתאים לעבודה ויכול לעשות אותה. ישראלים רבים יכולים ורוצים לעסוק בעבודות שונות אך הם נותרים ללא פרנסה עקב הבאת עובדים זרים שלא לצורך."
על הצעת החוק חתומים גם החכ"ים יוחנן פלסנר (קדימה), איתן כבל (עבודה), משה (מוץ) מטלון (ישראל ביתנו, חבר הוועדה), אורי אורבך (הבית היהודי), סגן יו"ר הכנסת יצחק וקנין (ש"ס, חבר הוועדה) וסגן יו"ר הכנסת כרמל שאמה (ליכוד, חבר הוועדה). ארבעה מן החותמים הינם חברי הועדה מ-4 סיעות שונות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו