נשיא ישיבת הר המור הרב צבי טאו התבטא בחריפות נגד מערכת החינוך בשיעור שהעביר השבוע, כך דיווח יאיר שרקי בחדשות 12, "במשרד החינוך יש בחישה של גופים מחו"ל שעוינים את ישראל, רוצים להפיל אותנו ולהחליש אותנו מבפנים" אמר כשדבריו כוונו בעיקר על סוגיית היחס לקהילת הלהט"ב.

על פי הרב, במשרד החינוך יש "בכל מחלקה יש נציגים של גופים של גויים, קרנות של גויים, של מדינות, שעוברים על כל החומר ומכתיבים מה להכניס ומה לא. זאת השפעה מושחתת שפושטת על העולם ומרוקנת אותו מיתר ערכיו הבסיסיים והאנושיים, ערכים של דרך ארץ קדמה לתורה".

ולדבריו, "צריך להתקומם על זה, לצאת לרחובות, להפגין, מרי אזרחי שיהיה על הדבר הזה".

הוא הביע חשש מכך שיפסיקו את טיפולי ההמרה והם יוצאו מחוץ לחוק, ״הם לא ישקטו ולא ינוחו עד שמי ישנה שם משהו וירפא איזה סוטים ואומללים, ירפא אותם, אז ישללו ממנו את הרישיון. עד שלא יהיה חוק כזה, לא ישקטו ולא ינוחו פה״.

ודרך הטיפול בהם היא בכך ש"הפושעים האלה צריכים להיות מאחורי סורג ובריח. שם מקומם, בלי אייפונים ובלי אפשרות של קשר החוצה, כדי שהם לא ימשיכו להרוס אותנו מבפנים ולעקור לנו את הקיום"

הוא מעביר ביקורת גם על החשש בימין ובקרב חברי כנסת דתיים לצאת נגד התופעה, "הכבוד, המוניטין יפגע ואסור להגיד דברים כאלה, כי יצרו אווירה של 'שיימינג' והכלמה, כשאתה לא ב'ניו ספיק' שלהם ולא ב'פוליטיקלי קורקט' ולא בנוסחאות המושחתות".