פרשת הרב טל: שמשת רכב נופצה, ראש כולל פוטר
פרשת הרב טל ממשיכה לקרוע את קהילת 'תורת החיים' לשניים. בימים האחרונים פוטר ראש הכולל של הקהילה ואמש נופצה שמשת הרכב של אחד ממתנגדי הרב. הישיבה פרסמה הודעה בקהילה להימנע ממעשי אלימות

בעוד בית הדין- שמונה בכדי לדון בטענות נגד ראש ישיבת 'תורת החיים' הרב שמואל טל, ולהחליט האם הוא יכול להמשיך בתפקידו- טרם פרסם את הכרעתו, המאבקים בתוך הקהילה ממשיכים לצבור תאוצה, כשהפעם מדובר בניפוץ שמשה של רכב השייך לאחד מתושבי הקהילה, משה כהן, שהיה בעבר תלמידו המובהק של הרב טל וכעת מוביל נגדו קו תקיף בעקבות הטענות נגדו.
על פי הדיווח של כתב 'מעריב', אבישי גרינצייג, כהן הפך להיות חוד החנית של מתנגדיו והעיד לאחרונה בבית הדין. עוד דווח כי הוגשה תלונה במשטרה אך לא ידוע מי עומד מאחורי המעשה. ראוי לציין כי לפני מספר שבועות הושלכו לעבר ביתו של הרב טל ביצים על ידי אלמונים.
בנוסף, גרינצייג פרסם את התגובה שקיבל מגורמים במוסדות תורת החיים, תגובה שהיא ככל הנראה הודעה שהופצה לחברי הקהילה.
לשון ההודעה: "לכבוד הציבור היקר. בעקבות מקרה מצער שקרה היום ביישוב ובו ניזוק רכב אנו חוזרים וקוראים לכולם לנהוג באיפוק. לאור האירוע הזה והאירוע שאירע לפני מספר שבועות כנגד ביתו של הרב טל, אנו מבקשים מכולם לנהוג בדרכי שלום ואחדות".
בנוסף, לפני מספר ימים פוטר יעקב כהן, מי שעמד בראש הכולל של מוסדות תורת החיים, ואף הנהיג קו תקיף נגד הרב טל מאז התפוצצות הפרשה. ראוי לציין כי לא הוכח כי הפיטורים הם על רקע התנגדותו של כהן לרב טל, אך בקרב חברים רבים בקהילה זו ההערכה הרווחת בעקבות פעילותו של כהן בשבועות האחרונים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו