טעים להכיר: טוויסט מרענן וקייצי לסלמון שלכם

מזג האוויר החם והקייצי, הוא הזדמנות מעולה לרענן את הארוחות עם טעמים וריחות חדשים. לקראת שבת כדאי שתנסו את המתכון לסלמון עם עגבניות שרי ונענע שיכניס לכם אווירה מרעננת לשולחן

טעים להכיר: טוויסט מרענן וקייצי לסלמון שלכם
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לסלמון צלוי עם עגבניות ונענע 

מזג האוויר החם והקייצי, הוא הזדמנות מעולה לרענן את הארוחות עם תבלינים וריחות חדשים. לקראת שבת כדאי שתנסו את המתכון לסלמון עם עגבניות שרי ונענע שיכניס לכם אווירה מרעננת לשולחן

מצרכים: 
פילה סלמון שלם במשקל 550 גרם, עם עור
350 גרם עגבניות שרי
1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
1/2 כוס שמן זית
1/2 1 כפיות מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית זרעי כוסברה, מרוסקים בעזרת צד של סכין
1/2 כפית זרעי כמון
1 כפית חומץ בן יין אדום
לקישוט: עלי נענע טריים

אופן ההכנה: 

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. בתבנית אפייה מלבנית עם שוליים מעט גבוהים, מערבבים את העגבניות, הבצל והשמן ומתבלים בכפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.

2. צולים במשך 18-20 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתפוצץ והבצל מתרכך. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות.

3. בכלי קטן, מערבבים את זרעי הקימל, הכוסברה והכמון, 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור, ומתבלים את הסלמון (את הצד של הבשר החשוף, ללא העור).

4. מסיטים את העגבניות לצידי התבנית, מניחים במרכז את הסלמון כשהצד של העור כלפי מטה ומפזרים עליו מעט עגבניות ושמן. אופים במשך 15-20 דקות, מוציאים מהתנור, יוצקים מעל את החומץ ומפזרים את עלי הנענע.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו