טעים להכיר: מתכונים לפלאפל כפי שטרם הכרתם

לכבוד יום הפלאפל הבינלאומי שחל היום, השפים של חברת SODEXO ON SITE מביאים לכם מתכונים מיוחדים לכדורים המוכרים והאהובים שתוכלו להכין לגמרי בעצמכם- צפו

1. מתכון לפלאפל ירוק

מנות: 40 כדורים

פלאפל ירוק כמו פעם. (צילום גיא מישלי)

מצרכים:
500 גרם גרגירי חומוס
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2 בצל לבן בינוני
1/4 פיתה
1/4 כוס מים פושרים
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. משרים את גרעיני החומוס כ-12 שעות לפני ההכנה, מסננים ושוטפים היטב.

2. טוחנים יחדיו את גרגירי החומוס, עשבי התיבול, הפיתה והבצל עד לקבלת תערובת גרגירית.
את התערובת מעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה לתערובת 1/4 כוס מים פושרים.

3. מכינים כדור אחד, מניחים בצלחת וממתינים מספר דקות על מנת לראות שהכדור נשאר יציב. במידה שהכדור לא יציב-יש להוסיף עוד מעט מים לתערובת.

4. מחממים מחבת עם שמן לטמפרטורה של 180 מעלות ומניחים את הכדורים בזהירות.
מטגנים עד להזהבה.

המתכון באדיבות: עוזי הארוש, שף SODEXO ON SITE


2. מתכון לכדורי פלאפל סויה בציפוי קורנפלקס 

כדורי סויה בציפוי קורנפלקס על מצע קרם בטטה (צילום גיא מישלי)

מצרכים:

100 גרם שבבי סויה(בטעם בקר)
20 גרם קורנפלקס
20 גרם קשיו קצוץ
20 גרם אגוזים קלויים 20 גרם
3 כפות צ'ילי מתוק
חופן בצל ירוק
1 כף מלח
1/2 כף פלפל טחון
מעט פירורי לחם

אופן ההכנה:
1. משרים סויה במים חמים מסננים ומערבבים עם האגוזים קשיו פלפל מלח וצ'ילי מתוק ובצל ירוק
2.  מהתערובת שנוצרה נכין כדורים קטנים בגודל כדורי פלאפל ואז נצפה אותם בפירורי לחם וקורנפלקס קצוץ
3. לאחר מכן ניתן לטגן או לאפות את הכדורים
להכנת הקרם בטטה:
4. בסיר עמוק נבשל 4 יח בטטה עד ריכוך נסנן ונעביר למגימי'קס, נוסיף מלח פלפל שום ושמן עד לקבלת מרקם חלק

להגשה: את הקרם בטטה שנוצר נניח על צלחת הגשה ומעל נניח את הכדורים שיצרנו. מומלץ לאכול חם!

המתכון באדיבות גיא מישלי, שף SODEXO ON SITE

בתיאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו