מפתיע: כך הפך הפלאפל למאכל הכי ישראלי

היום נחגג ברחבי הארץ והעולם יום הפלאפל הבינלאומי, וזה בדיוק הזמן לגלות איך הפכנו אותו למאכל הכי ישראלי? וכיצד אפשר להכין אותו בבית לגמרי לבד- צפו

מפתיע: כך הפך הפלאפל למאכל הכי ישראלי
  (צילום:שטארסטוק)

ההצלחה בה זכו הכדורים השחומים והמטוגנים בארץ ובעולם, העניקו לפלאפל יום מיוחד משלו המצוין מידי שנה ב12.6. היוזמה שייכת לארבעה צעירים ישראלים, שהחליטו לפני כ-6 שנים להקדיש יום בינלאומי בו מגדול ועד קטן יאכלו פלאפל להנאתם.

ואיך אפשר לדבר על פלאפל שהפך לאחד המאכלים הכי ישראלים, בלי לדון במקורותיו. צפו:

אין צורך לצאת המזגן, אפשר להכין בקלות פלאפל ביתי, שמתעלה על כל דוכן רחוב- תיהנו!

מתכון לפלאפל ביתי 

מצרכים:
2 כוסות גרגירי חומוס
1 כוס פירורי לחם או לחם יבש וטחון
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
חצי כף סודה לשתיה
תבלינים:
כף מלח
כף כמון
5 שיני שום קצוצות/ כף אבקת שום

אופן ההכנה:
1. משרים חבילת גרגירי החומוס במים במשך לילה שלם עם מכסה. לאחר מכן מסננים את המים. ניתן לזרז את התהליך ולהשתמש במקום בגרגירי חומוס משימורים או מוכנים

2. לתוך מעבד מזון (עדיף מטחנת בשר) מכניסים את גרגירי החומוס ומוסיפים את כוס פירורי הלחם עם התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה עד לקבלת תערובת אחידה שניתן ליצור ממנה כדורים.

3. מוסיפים לתערובת אבקת סודה לשתיה, מערבבים היטב ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל(במידת הצורך) משהים את התערובת בצד למשך חצי שעה.

4. בסיר מחממים שמן עמוק, ובמקביל ובינתיים יוצרים כדורים קטנים. לאחר שהשמן חם ומבעבע זורקים לתוכו את הכדורים עד להשחמה מכל הצדדים

5. מוציאים הכדורים לנייר סופג ולאחר מכן מסדרים אותם בתוך פיתות עם סלט, טחינה ושאר התוספות האהובות

בתאבון ויום פלאפל שמח!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
כמות של החומוס
סיגל | 07-08-2019 10:01
שלום האם 2 כוסות גרגורי חומוס הכוונה לכמות הזו של גרגרים אחרי השרייה או ל2 כוסות לפני השרייה תודה